AKP'nin ekonomi politikası değişmezse Mehmet Şimşek'te bir şey yapamaz

Ekonomistler uyarıyor: İktidarın faiz ısrarı sürerse ekonomi düzelmez, sadece Mehmet Şimşek yetmez

GÜNDEM 31.05.2023, 07:25
1
AKP'nin ekonomi politikası değişmezse Mehmet Şimşek'te bir şey yapamaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve devam edeceği Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanmasının ardından, piyasalar iktidarın düşük faiz temelli ekonomi politikalarında bir değişiklik yapılıp yapılmayacağına odaklandı. Mehmet Şimşek'in görevi kabul edip etmediği konusunda yapılacak açıklama beklenirken, ekonomistler ekonominin toparlanması için sadece Şimşek'in adının yeterli olmayacağını belirtiyor.
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, ekonomistler, ekonominin koordinasyonunda Mehmet Şimşek'e alternatifleri değerlendiriyor ve önceliğin güvenin sağlanmasında olduğunu vurguluyor.
Enflasyonun düşürülmesinin büyük ölçüde beklentileri aşağı çekebilme becerisine bağlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Selva Demiralp, Merkez Bankası'nın bağımsızlığının önemli olduğunu ve bu nedenle piyasaların Mehmet Şimşek'in politikalarına kolaylıkla ikna olmayabileceğini söyledi.
Ekonomist Dr. Atilla Çifter ise sosyal medya paylaşımında, "Mart 2024'te seçim var. Ortodoks politikaların Şimşek ile bile olasılığı çok düşük. En fazla 2-3 ay vitrinde zaman kazanmaya yarayabilir. 2018 öncesinden çok farklı olarak ödemeler dengesi finansmanı sorunu var, sadece isimle çözülebilecek gibi gözükmüyor" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı