AKP'nin eski akil adamı duyurdu: Çanlar Nebati için çalıyor

Eski AK Partili Ahmet Taşgetiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için çanların çaldığına dair kulis bilgileri aldığını belirtti. Taşgetiren, 'Laf dinlemeyenler gidiyor." dedi.

GÜNDEM 10.06.2022, 18:25
5
AKP'nin eski akil adamı duyurdu: Çanlar Nebati için çalıyor
Eski AK Partili Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri köşesine taşıdı.
Taşgetiren'in yazısından ilgili bölüm şöyle:
"Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini "ekonomist" ilan ettiğini ve bu konuda ısrarlı olduğunu belirterek, "Buna yönelik itirazlar olabileceğini düşündüğü için olmalı, herkesin gözünün içine bakarak “Ben ekonomistim” demeyi ihmal etmiyor.
“Ekonomist” olarak tüm ekonomi-politikayı belirliyor olması son derece tabii. Zaten öyle oluyor. Diğer tüm ekonomi birimlerinin “Laf dinliyor olmaları” bekleniyor, laf dinlemeyenler de gidiyor. Epeyce giden oldu. Damat bey gitti, onun yerine gelenler gitti, merkez bankası başkanları gitti, TUİK yöneticileri sapır sapır döküldü…" diye yazdı.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için çanların çaldığına dair kulis bilgileri olduğunu dile getiren Taşgetiren, "Farklı düşünenler “mandacı” kategorisine girme riski taşıdığı için, bu yapı içinde, “İşler iyi gitmiyor” demek cesaret meselesi haline geliyor. Çünkü “işler iyi gitmiyor” demek, ekonomiyi ve de her şeyi belirleyen “en yüksek irade”yi “sorumlu” göstermek anlamı içeriyor. Ama bu tür yapılarda hem o “en yüksek irade” her şeyi belirlemeli, hem de ortaya çıkan yanlışlardan sorumlu tutulmamalı." dedi.
Taşgetiren, "Dolar dün 17 liranın üstüne çıktı. (17.10) Nerde duracak döviz? Motorine dün 1 lira 92 kuruş zam yapıldı, benzin – mazot 30 liranın eşiğinde. Nerde duracak akaryakıt fiyatları? Her iki tırmanış diğer tüm alanlardaki fiyatları tırmandırıyor. Hangi “ekonomist” önleyecek bütün toplumu boğan bu tırmanışı?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı