AKP’nin o kalesi de yıkıldı: Oy verdim elim kırılsın

AKP’nin oy patlaması yaşadığı illerde de artık vatandaş ekonomiden veryansın ediyor. İktidarın kalesi olarak bilinen Kayseri’de bir vatandaş “Oy verdim elim kırılsın” diye konuştu.

GÜNDEM 13.08.2022, 19:40
8
AKP’nin o kalesi de yıkıldı: Oy verdim elim kırılsın
Türkiye’de yaşayan vatandaşlar için bu hayat pahalılığında yaşamak her geçem gün biraz daha zorlaşıyor. Türkiye genelinde yapılan seçim anketlerinde vatandaşın en büyük probleminin ekonomi olduğunu ortaya koyulurken AKP’nin son seçimlerde oy patlaması yaşadığı illerden de sitem dolu sözler artmaya başladı.
AK Parti’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 63,39 gibi bir oy aldığı Kayseri’de vatandaşlara mikrofon uzatıldı. Son seçimlerde aldığı oya göre AKP’nin kalesi olarak tabir edebileceğimiz Kayseri’de Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi iktidara sitem dolu mesajlar geldi.
Kendisine mikrofon uzatılan bir Kayserili vatandaş “HP’ye alerjim olduğu için CHP’ye kitap da yazdım. Sağ olsun Tayyip’in yanlış tarım politikaları yüzünden kitabımı da yayımlayamadım. 20 senedir AK Partiliyim. Samimi söylüyorum: Ben Ulubatlı Hasan gibi çalışan bir askerdim. Artık Ak partiye oy vermeyeceğim. Ben vermedikten sonra AK Parti’nin kaybettiği aşikardır” diye konuştu.

Daha önce AK Parti’ye oy verdiği için “elim kırılsın” diye kendisine kızan başka bir Kayserili ise “Tayyip’e bir sorun bakalım biz ne yiyeceğiz Oy verdim elim kırılsın diyorum. Başka bir şey demeye gerek yok” dedi.
Bir Kayserli esnaf ise vatandaş doğruları söylemekten bile korktuğunu ifade ederken ““Millette para yok. Doğruyu söylersen yerin yok. İnternetten bile bir düzgün yazamıyoruz korkudan” diye sitem etti.
Emekli olduğu halde geçinemediği için Kayseri’de gece bekçiliği yaptığını belirten bir vatandaş ise “Ne yediğimiz belli, ne içtiğimiz belli… Sıkıntıdan tansiyonumuz yükseliyor” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı