AKP'nin seçim gecesi ne yapacağını yazdı! Mülteciler seçmen olacak

AK Parti’nin önümüzdeki seçimlerde yapabileceklerini gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu köşesine taşıdı. Mollaveisoğlu yazısında oldukça dikkat çekici maddeler yer aldı.

GÜNDEM 01.09.2021, 19:05
9
AKP'nin seçim gecesi ne yapacağını yazdı! Mülteciler seçmen olacak
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu bugünkü yazısında 2023 yılında yapılacak seçimlerle ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulunurken Suriyeli ve Afgan göçmenlerin AK Parti hükümeti tarafından seçmen sayabileceğini duyurdu.
AK Parti hükümeti muhalefetin tüm açıklamalarına rağmen erken seçimlere yanaşmıyor. Olağan takvime göre seçimlere 2 yıl olmasına rağmen gündemden düşmeyen seçimlerle ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu AK Parti'nin seçim gecesi neler yaoabileceğini yazarken 'hileli' durumları madde madde sıraladı. Mollaveisoğlu’nun yazısındaki en dikkat çekici madde ise YSK’nın Suriyeli ve Afgan göçmenleri seçmen sayabileceği iddiası oldu.

Mollaveisoğlu'nun "Tapelerde ne vardı?" başlıklı yazısında söz konusu bölüme “Gözünüzün önünde sandıklar buhar olur” ara başlığını atarken iddiasıyla ilgili şunları söyledi:
Eski Liberal Demokrat Parti Başkanı Cem Toker sosyal medyadan paylaşmış: “Muhalefet katakullisiz bir seçim istiyorsa şimdiden parmak boyasının geri gelmesi için kamuoyu baskısı oluşturmalıdır. Çağdışı diyenlere, demokrasi endeksinde 104, basın özgürlüğünde 154. olduğumuzu hatırlatırım...”
Çok önemli bir hatırlatma Toker’in yaptığı... Sıklıkla seçimlerde hilelere karşı şimdiden tedbir alınması gerektiğini söylüyor, yazıyoruz. Mesela neler olabilir?

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı