AKP’nin sinsi HDP oyunu! İYİ Parti’ye tuzak kurdular

AKP’nin HDP üzerinden İYİ Parti’ye tuzak kurduğunu öne süren gazeteci Murat Yetkin cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi iktidar kanadından oynanan oyunu deşifre etti.

GÜNDEM 07.09.2022, 20:10
1
AKP’nin sinsi HDP oyunu! İYİ Parti’ye tuzak kurdular
Murat Yetkin kendi internet sitesinde “Aslında iktidar muhalefetin tamamına değil, İYİ Parti’ye yükleniyor” sözleriyle Meral Akşener üzerine kurulan oyunu açıkladı.
Son seçim anketlerinde de gösterdiği üzere Cumhurbaşkanlığı seçimleri AKP iktidarı açısından oldukça vahim bir tabloyla sonuçlanacak. Durum AKP açısından her geçen gün kötüye giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eldeki bütün kozları oynayacağı konuşuluyor.
Son olarak gazeteci Murat Yetkin AKP tarafından İYİ Parti’ye bir oyun oynandığını kaleme alan bir yazı yazdı. Seçimler öncesinde Kürt seçmeni Millet İttifakından caydırmak İYİ Parti’yi hedef gösterdiğini ifade eden Murat Yetkin “AK Parti, İYİ Parti’ye tuzak kuruyor” diye yazdı.
İşte Murat Yetkin’in bugünkü yazısındaki ilgili o bölüm
" MHP ile ittifaktan sonra AK Parti’nin izlediği çizgi en çok seçim döneminde Doğuda Güneydoğuda, hatta İstanbul’da Mersin’de seçmen karşısında dert anlatacak olan Kürt milletvekillerini zorluyor, daha da zorlayabilir. Sadece yol yaptık, havaalanı yaptık söylemi yetmeyebilir.O nedenle AK Parti aslında kararsız Kürt seçmeni Millet İttifakından caydırmak için CHP’yi HDP ile kol kola göstermek yoluyla İYİ Parti’ye tuzak kuruyor. Aynı süreçte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Akşener ve İYİ Partililere 'Bize katılın', MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de 'Yuvaya dönün' çağrıları yapması tesadüf değildi. Deniz Zeyrek Sözcü’de iktidarın muhalefeti 'HDP koridoruna sıkıştırdığını' yazdı.Aslında iktidar muhalefetin tamamına değil, İYİ Parti’ye yükleniyor, İYİ Parti bu taktiğe karşı duramadıkça da yük CHP sırtına biniyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı