Son Dakika

AKP’ye ‘dil’ uyarısı yapan Mehmet Metiner memnun edemedi: Pes vallahi

TBMM'de 28. Dönem bugün törenle başlarken AK Partili Mehmet Metiner’den de AK Parti’nin diline yönelik bir çağrı geldi. Mehmet Metiner’in çağrısında bazı AKP’liler rahatsız oldu.

GÜNDEM 02.06.2023, 16:55
3
AKP’ye ‘dil’ uyarısı yapan Mehmet Metiner memnun edemedi: Pes vallahi
TBMM 28. Dönemi bugün milletvekillerinin yemin töreniyle başladı. AK Partili Mehmet Metiner’den de dikkat çeken bir çağrı geldi.  
AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, bugün 28. Yasama Dönemi’nin başlamasıyla birlikte sosyal medya platformu Twitter hesabından mesajlar verdi. 
Yeni bir döneme girildiğini anımsatan Mehmet Metiner, “Yeni bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemin siyaset dilini, toplumsal barışı ve demokratikleşmeyi derinleştirme ekseninde birlikte inşa edelim. Gelin bu düşmanlaştırıcı-ötekileştirici dili, siyaset tarihinin çöplüğüne atalım. Her kesimden böyle düşünenler bir araya gelelim.” dedi. 
AK Partili Mehmet Metiner’in bu sözleri bazı AKP’lileri memnun etmedi. AKP’li bazı isimlerin tepkileri sonrası bir paylaşımda daha bulunan Mehmet “Hz. Ömer Peygamberimizi öldürmeye giderken yeni bir Ömer’e dönüştü. Seni öldürmeye gelen sende dirilmiyorsa sende bir sorun var demektir. Toplumsal barışa yaptığım bir vurgudan rahatsızlık duyanlar bilesiniz ki nefretten nemalananlardır. Nefret, kaybettirir dostlar.” ifadesini kullandı.
“Ben siyasetin yeni dilinin kuşatıcı olması gerektiğini söylüyorum.” diyen Mehmet Metiner, “Farklı partilere oy veren herkesle nefretten arınmış bir dille kucaklaşalım diyorum. Birileri kalkıp “Hainleri, suç işleyenleri af etmeyelim, hesaplaşalım!” diye cevap veriyor. Pes vallahi!” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı