Son Dakika

AKP'ye HDP ziyareti için sağlı sollu kroşeler

AKP'nin HDP ziyareti gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylem değişikliği ise iktidar medyası başta olmak üzere kamuoyundan ciddi eleştiriler alıyor.

GÜNDEM 08.11.2022, 04:35
1
AKP'ye HDP ziyareti için sağlı sollu kroşeler
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP'nin HDP ziyareti sonrasında gündemde yaşananlarla ilgili bugünkü yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu
"İktidarın HDP sıkıntısı" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Devlet Bahçeli ve Cumhur İttifakı bileşenlerinin AKP'nin HDP ziyareti öncesinde yanlış söylem içinde olduğunu vurgulayan Taşgetiren, "Maazallah, 6’lı Masa’nın bir yerinde HDP gölgesi olursa, ipe çekilmeye layık hale gelirdi. Erdoğan’ı olsun Bahçeli’si olsun, Destici’si olsun meydanlarda gümbür gümbür HDP’yi vurmaktaydı" dedi.
İşte Ahmet Taşgetiren'in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"İktidar adına içinde Adalet Bakanı’nın da bulunduğu bir AK Parti ekibi “Anayasa değişikliği”ne destek için HDP’yi ziyaret etti. Olayın anayasa değişikliğinden öte bir anlam kazanması gecikmedi. Çünkü “HDP terörün uzantısı” idi. HDP’li belediyelere el konuştu. “Dokunanı yakan” bir niteliği vardı. Muhalefete destek verirse muhalefeti yakmakta idi. Gürsel Tekin’in bu partinin Meclis’teki meşru temsiliyetinden yola çıkarak “HDP’li bakan”dan söz etmesi sadece Tekin’in değil, 6’lı Masanın üzerine çullanmaya yetmişti. Maazallah, 6’lı Masa’nın bir yerinde HDP gölgesi olursa, ipe çekilmeye layık hale gelirdi. Erdoğan’ı olsun Bahçeli’si olsun, Destici’si olsun meydanlarda gümbür gümbür HDP’yi vurmaktaydı.
Ve işte, Anayasa değişikliği gibi bir proje için paslaşma ihtiyacı doğmuştu. Seçim, ah şu seçim, sen nelere kadirsin! Vaktiyle İmralı ile de paslaşılmıştı, öteki Öcalan biraderle de… O zaman “Diyarbakırlı anneler”in çocuklarının dağa götürülmesi unutulmuştu. Şimdi de unutulsa ne olurdu!
Ekranlarda iktidara yakın sözcüler kıvranıyor. Bakalım Bahçeli’nin zılgıtı ne zaman devreye girecek ve Ak Parti cenahında kim affını dileyecek.
HDP’liler şu sıra Ak Partili ekibi misafir etmenin keyfini yaşıyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı