AKP'ye yakın isimden ittifak iddiası: 'En fazla altı ay sonra...'

AKP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Nasuhi Güngör, dikkat çeken ittifak açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 05.06.2021, 09:05
11
AKP'ye yakın isimden ittifak iddiası: 'En fazla altı ay sonra...'
AKP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Nasuhi Güngör, Habertürk TV'de konuğu olduğu Enine Boyuna isimli programda ittifak tartışmalarına ilişkin bazı iddialarda bulundu.
"Bugün 'mutlak surette şu ittifakta yer alacak' dediğimiz bir siyasi partinin mutlaka o ittifakta yer alacağını söyleyebilir miyiz? Ben bunu konuşmak için halen çok erken olduğunu düşünüyorum." açıklamasında bulunan Güngör, " MHP ile AK Parti arasında yakınlaşmanın Cumhur İttifakı'na dönüşmesi, birkaç seçimdir Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir boyuta ulaşması... Onun öncesinde MHP liderliğinden gelen eleştiriler hep gündeme getiriliyor. Türkiye siyasetinin mutlak değişmezlerinin olduğu döneme filan girmiyoruz. Bunu çok açık ifade edeyim" dedi.
CHP ve AKP'nin bulunduğu ittifakın değişmeyeceğini belirten Güngör, daha sonra ise şu çarpıcı iddiayı dile getirdi:
"Ama onun dışındakilerin siyasette nerede duracağı konusunda bir garanti, bizi çok yanıltabilir. Bunların bir kısmını bilgiye, bir kısmını öngörüye, bir kısmını da geleceğe dair tahminle söylüyorum."

Güngör, iddiasına somut örnek olarak da Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimlerini gösterip "Bundan birkaç ay önce 'HSK seçimlerinde siyasi partiler arasında uzlaşma olacak, Sayın Cumhurbaşkanı grup konuşmasında bu uzlaşmayı övecek ve bu uzlaşmada katkısı bulunan siyasi partilere teşekkür edecek' deseydim herhalde herkes bana bıyık altından gülerdi. HSK deyip geçmeyelim, burada ortaya çıkan ittifakın ayrıntılarına bakıldığında Türkiye'nin yakın geleceğinde şimdi öngörmediği bir takım ittifakların imkansız olmadığını da görebiliriz" diye konuştu.

Güngör sözlerini "Türkiye'nin önünde, sanıyorum çok fazla değil 6 ay sonra, herhalde ekim kasım gibi, bugün hiç beklemediğimiz, hiç konuşmadığımız, konuşulamaz bulduğumuz birtakım ittifaklar, yakınlaşmalar duruyor. Ben bunu bugün söyleyeyim siz bana ekim-kasım gibi hatırlatırsınız" diyerek sonlandırdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı