AKP'ye yakın yazar Selek: Pahalılık sopasını yememiş gibi davranıyoruz

AKP'ye yakın gazeteci Fatih Selek, hayat pahalılığına karşı bazı kesimlerin sessizliğine dikkat çekti. Fatih Selek, “Her yerde pahalılık sopasını yiyoruz… Ama yememiş gibi devam ediyoruz.” dedi.

EKONOMİ 27.06.2022, 10:55
9
AKP'ye yakın yazar Selek: Pahalılık sopasını yememiş gibi davranıyoruz
Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, hayat pahalılığına karşı AK Parti iktidarının sessizliğine dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Fatih Selek, “Girdiğimiz markette, gittiğimiz benzin istasyonunda, manavda, çarşıda, pazarda, berberde… Her yerde pahalılık sopasını yiyoruz… Ama yememiş gibi devam ediyoruz.” dedi.
Fatih Selek’in bugünkü yazısının “Adı konmayan devrin insanları” başlıklı bölümünde şunları yazdı:
“AK Parti'nin iktidara geldiği yıllarda o dönem Hürriyet'te yazan Serdar Turgut, "Öteki Türkiye" diye bir kavram atmıştı ortaya. Kavram o kadar tuttu ki sonra kitabı yazıldı, filmi çekildi. Hatta AK Parti'nin kuruluşundaki sloganı oldu, "Yeni oluşum ‘Öteki Türkiye’nin sesi olacak" haberleri yapıldı. Nitekim 2001 krizinin örselediği, anlaşılmayan, görülmeyen, önemsenmeyen o öteki kesim, AK Parti'yi tek başına iktidara taşıdı. O devrin adını koyan Serdar Turgut, bu sıralar Habertürk'teki köşesinde bu devrin adını koymaya çalışıyor.Gittiği bir alışveriş merkezinde bir sandviç bir kahveye 40 lira istemişler, o da tepki için masadan kalkmış.
Şöyle diyor Turgut: "Sonra gördüm ki benim dışımda bu tür kaygıyı taşıyan kimse yok. Kahve siparişi vermek için sıraya girmiş müşterilerin uzunluğu büyük kriz döneminde Amerika’da dağıtılan bedava çorba merkezlerindeki aç insan kuyruğu kadar fazlaydı. Kıyafet dükkânının içi de alışverişe çıkmış neşeli insanlarla tıklım tıklımdı. Ekonomik krizin etkilerini sadece ben mi yaşıyorum diye bir paranoyam var. Ekranda durmadan fiyatlardan şikâyet eden ve aç olduklarını söyleyen insanları bir türlü neden bulabilmeyi başaramadığımı açıklamak için araştırmacı gazetecilik yetersizliğim dışında tutarlı bir açıklamam bulunmuyor..." Aslında yazar yalnız değil, hepimiz bir Serdar Turgut'uz...Girdiğimiz markette, gittiğimiz benzin istasyonunda, manavda, çarşıda, pazarda, berberde...Her yerde pahalılık sopasını yiyoruz...Ama yememiş gibi devam ediyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı