AKP'ye yakın yazardan çeteleşme uyarısı: Siyasetten ticarete...

AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Türkiye'de son dönemde çeteleşme meydana geldiğine dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

GÜNDEM 03.03.2021, 11:45
14
AKP'ye yakın yazardan çeteleşme uyarısı: Siyasetten ticarete...
AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Türkiye'de son dönemde çeteleşeme meydana geldiğine dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Türkiye'de son dönemde çete yapılanmalarının siyasetten ticarete her alanda etkisinin görüldüğünü belirterek Suriye’den çocukları ailelerinden "kiralayıp" İstanbul’a getiren bir çeteyi örnek veren Yıldırım, "Türkiye, mafya başta olmak üzere çeşitli rantlar üzerinde çeteleşen gruplarla dolup taşıyor" dedi.
Parti, aşiret, akrabalık, cemaat, hemşehrilik grup yapıları etrafında yoğun çeteleşmeler yaşandığını belirten Yıldırım, sorunun çok daha yaygın ve köklü olduğuna dikkat çekerek "Çetecilik artık mafyanın da ötesinde bir sosyolojiye ulaşmıştır bugün" vurgusu yaptı.
"Herkes ya kendi çetesini oluşturmak için gayrete geliyor ya da çeteye katılmaya gayret ediyor" ifadelerini kullanan Yıldırım, yazısının son bölümünde şu ifadeleri kullandı:
"Nefsi emmare toplumu dediğim toplum biçimi gelişmeye başlıyor. İnsanlar çalışmaya, emeğe, eğitime ve alın terine önem vermiyor. Norm önemini kaybediyor. Toplum da emek ve üretim yerine ganimet ve talanla seferber oluyor. Bundan dolayı da sadece ahlak ve hukukta değil, ekonomi alanında da bunalımlar ortaya çıkıyor. Bu çete sorunlarıyla başa çıkmamız şart. Bunun için de bütün çeteleşme arayışları ve pratikleri hukuk önünde hesap vermek yanında ahlak açsından da gayri meşru olduğu her zaman hatırlatılmalı. Çete toplumuna dönüşmeden çeteciliğe ve çetelere karşı mesafe bilinci içinde olmalıyız. Onları onaylayan filmlere, dizilere ve sosyal medya içeriklerine müsaade etmemeliyiz. İnsana, emeğe, ahlaka, donamına ve bireye değer vermeliyiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı