Akşener 'ben başbakan adayıyım' dedi kulisler hareketlendi: Mesaj kime

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını ima ederek, parlamenter sisteme dönülüp başbakan adayı olacağını söylemesi kulisleri hareketlendirdi.

GÜNDEM 26.09.2021, 07:55
8
Akşener 'ben başbakan adayıyım' dedi kulisler hareketlendi: Mesaj kime
İyi Parti Genel Başkanı  Meral Akşener'in katıldığı canlı yayında "Ben cumhurbaşkanı adayı değilim; ben başbakan adayıyım" açıklaması siyaset kulislerini hareketlendirdi.
Kulislerde geçen bilgilere göre İyi Partililer, Akşener'in açıklamasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı bir mesaj olmadığı yönünde. Partililer ayrıca adaylık çıkışı için "Akşener’in hedefi çok öncesinden belliydi, adaylık açıklaması sürpriz değil" açıklaması yaptı.
Cumhuriyet'teb Selda Güneysu'nun haberine göre, Akşener'in açıklaması sonrasında İyi Parti yetkilileri, “Akşener’in açıklamasının Kılıçdaroğlu’na mesaj olup olmadığı” yönündeki sorulara ise “Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağına ilişkin bir mesaj değil. CHP’nin bir yönetimi var ve yönetimin alacağı kararlara İyi Parti saygı duyacaktır. Ancak mesaj olarak nitelendirilecekse, muhalefetin 2023 seçimlerini artık riske atmaması gerektiği çok açık. Akşener de her fırsatta buna vurgu yapıyor. Bunun için de muhalefetin istişare ile en güçlü adayın belirlenmesi hususunda evet, bu Kılıçdaroğlu’na yönelik bir mesaj olarak da nitelendirilebilir. Bu aday Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş olsun gibi CHP’ye yönelik baskı unsuru da değiliz, olmayız” yanıtını veriyor. 
İyi Partililer ayrıca “Güçlü bir cumhurbaşkanı adayıyla muhalefetin seçimleri kazanması sonrasında, güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışmalara başlanacak. Yürütmenin başı da aynı parlamenter sistemdeki gibi başbakanlık olacak. İyi Parti’nin ülkeyi yönetecek kadrosu var. Akşener’in hedefi çok öncesinden belliydi. Bu açıklama sürpriz değil. Ülkeyi yönetmeye talibiz” ifadesini kullandı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı