Akşener: HDP'li vekil Semra Güzel’in fezlekesine evet diyeceğiz ama...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Akşener, ziyaretin ardından basına yaptığı açıklamada HDP milletvekili Semra Güzel’in fezlekesine partisinin "evet" oyu vereceğini söyledi.

GÜNDEM 14.01.2022, 20:05
1
Akşener: HDP'li vekil Semra Güzel’in fezlekesine evet diyeceğiz ama...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret eden  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP milletvekili Semra Güzel'in fezlekesine partisinin "evet" oyu vereceğini açıklamasının ardından 'PKK ile masaya oturanlar'ında fezlekelerinin Meclis'e gelmesini istedi.
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, 2017'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonunda öldürülen PKK militanı Volkan Bora ile olan fotoğraflarının sızması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dokunulmazlığının kaldırılması için HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "terör örgütü üyeliğinden" fezleke hazırlamıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuya ilişkin, "Semra Güzel isimli milletvekilinin bir fezlekesi gelecek meclise. Ben milletvekili değilim ama arkadaşlarımdan bildiğim o fezlekeye 'evet' oyu verecek arkadaşlarımız. İYİ Parti'nin tutumu her zaman terör, teröre yataklık, terörle, teröristle iltisak konularında açık ve nettir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca "PKK ile masaya oturanların" hakkında da fezleke hazırlanması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "PKK ile masaya oturanlar, dün olumlu görünen her şey bugün olumsuz ise o zaman bu talimatları verenlerin de her birinin bir fezlekesi olması gerekiyor. Biz o fezlekelere 'evet' oyu vereceğiz. Onlar bu fezlekeleri getirmezlerse, biz iktidar olacağız ve fezlekeleri biz getireceğiz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "(Selahattin) Demirtaş, (Abdullah) Öcalan'a hesap verecek" açıklaması üzerine, "Türkiye'nin güvenliğinden sorumlu Erdoğan, mektup arkadaşı Öcalan ile Demirtaş arasındaki bir hesaplaşmayı söyleyebiliyor. En hafif deyimiyle 'Ayıptır, ayıp.' Bu da bir fezleke konusudur” açıklamasında bulundu.

Bloomberg'e açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 2023 seçimlerine Türkiye'nin enflasyonda tek haneyle gireceği açıklaması üzerine, "Anlıyorum ki TÜİK başkanı değişecek. TÜİK'e göre bir enflasyon rakamı açıklanacak ve sayın Nebati'nin gözlerinin ışıltısına herkes bakacak. Ben kendisine hem ekonomiyi hem matematiği öğrenmesini tavsiye ediyorum" dedi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı