Akşener: Kılıçdaroğlu'na herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün katıldığı programda, parti kurma sürecinde yaşadığı zorlukları anlatıp partisine Kılıçdaroğlu'ndan 15 vekil isteme sürecini anlattı.

GÜNDEM 24.09.2022, 10:00 24.09.2022, 12:13
2
Akşener: Kılıçdaroğlu'na herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İzmit Belediyesi’nin üç yıllık çalışmalarıyla ilgili tanıtım programına katıldı. Burada yaptığı konuşmasında Millet İttifakı'nın kurulmasına değinen İYİ Parti lideri Akşener, “Biz İYİ Parti'yi kurduk, tam seçime gideceğiz 24 Haziran'da seçim kararı alındı. YSK'dan tersine bir sonuç çıkacağı söylenmeye başlandı.” dedi.Bu gelişmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 15 milletvekili talep etmek için gittiğini ifade eden Akşener, “Demokrasiye dair Türkiye’de birçok şeyi değiştirecek bir adım atılmasına yönelik bir talepti. Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım.” diye konuştu. Akşener'in konuşmasının ilgili kısmı şöyle:
“Biz partiyi kurduk. ‘Kurulamaz’ dediler, kurduk. 24 Haziran’da seçim kararı alındı ve tam seçime gideceğiz. YSK’dan tersine sonuç çıkacağı söylenmeye başlandı. Sonra bir siyasi partimizin Genel başkanıyla görüştük ‘Acaba beraber gidebilir miyiz’ diye maalesef olmadı, şartlar uymadı. Sonra benim aklıma sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek geldi. Kendisine gittim 15 milletvekili talep ettim. Yani bu neydi? Demokrasiye dair Türkiye’de birçok şeyi değiştirecek bir adım atılmasına yönelik bir talepti. Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir. O, 15 milletvekili arkadaşımdan birisi de karşımda duruyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı