Akşener, liderler turuna başladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ev sahipliği yapacakları 6’lı Masa toplantısı öncesi gelenek haline gelen liderler turuna çıktı…

GÜNDEM 20.01.2023, 04:35
9
Akşener, liderler turuna başladı
İyi Parti ev sahipliğinde yapılacak toplantı öncesinde Saadet, CHP, Gelecek, Deva ve Demokrat Parti’yi ziyaret edecek olan Genel Başkan Meral Akşener, liderlere toplantıda konuşulacak olan konular ile ilgili bilgi verecek, istişare edecek.

Toplantı gündemi ile ilgili liderlerle bire bir görüşecek olan Akşener, dün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüşürken, bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Akşener, 23 Ocak Pazartesi günü ise Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile son görüşmeyi yaparak turu tamamlayacak.

Geçtiğimiz haftalarda Gelecek Partisi ev sahipliğinde yapılan toplantı şu ana kadar gerçekleşen tüm toplantılardan daha uzun sürmüştü. Masada yer alan en sıcak başlıklardan birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği 14 Mayıs tarihi ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacak. Masanın 14 Mayıs tarihine olumlu bakmadığı bilinirken, Cumhurbaşkanı’nın Meclis dışında erken seçime götürme ihtimaline karşın nasıl bir strateji izleyeceği de konuşulacak konular arasında yer alıyor

30 Ocak’ta açıklanacak olan Geçiş Süreci Yol Haritası ve Temel Politikalar metni ile ilgili iletişim komisyonun hazırladığı tanıtım lansmanına ilişkin çalışmalar da liderler tarafından elden geçirilecek. Liderlerin iki metni ayrı ayrı açıklama ihtimali olduğu kulislere yansırken Geçiş Süreci Yol Haritası’nın ortak aday ile birlikte açıklanabileceği konuşuluyor.

Kamuoyunda uzunca bir süredir merakla beklenen ortak aday sorusu Altılı Masa’nın gündemindeki en önemli başlık olarak öne çıkıyor. Liderlerin bir önceki toplantıda istişarelere başladığı bilinirken partilerin yetkili kurumları aday için fikirlerini genel başkanlarına iletecek. Genel başkanların, edindikleri bu isimlerle birlikte toplantıya katılarak isimler üzerinden istişarelere başlayacağı da kaydediliyor.
ALİ EKBER - ANKARA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı