Son Dakika

Akşener Mahir Ünal'ı yerden yere vurdu: Türkçe düşünemiyor musun?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında AKP'li Mahir Ünal'a sert tepki gösterdi. Akşener, Türkçe düşünemiyor musun? O senin kapasiten. Çünkü önce düşünebilmek lazım." dedi.

GÜNDEM 26.10.2022, 13:55
1
Akşener Mahir Ünal'ı yerden yere vurdu: Türkçe düşünemiyor musun?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. AKP’den ve milletvekilliğinden istifa ederek İyi Parti’ye katılan Eşref Fakıbaba’ya rozet takılmasının ardından konuşmasını gerçekleştiren Akşener, AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'a sert tepki gösterdi. Akşener, "Türkçe düşünemiyor musun? O senin kapasite problemin. Çünkü düşünce üretebilmek için önce düşünebilmek lazım." dedi.
Akşener'in açıklamasından satır başları şöyle:
"Biz bundan 5 yıl önce onları uyarmıştık. İyilerin yolu medeniyet yoludur demiştir. İşte bu yüzden yolumuza çıkan hiçbir korkağa eğilmedik, bükülmedik, yenilmedik. 
Ülkemizin yaşadığı krizler sarmalı maalesef her geçen gün büyümeye devam ediyor. Derinleşen yoksulluk, insanımızı içine çekmeye devam ediyor. Maaşlar kuşa dönmeye, cepler boşalmaya devam ediyor. Çünkü büyük ekonomi gurusu Bay Kriz ve üstün yetenekli ekonomi ekibinin ‘Yeni Ekonomi Modeli’ diyerek pazarladıkları ucube model yüzünden ekonomimiz can çekişiyor. Ülkemizi, yap boz tahtasına çeviren, milletimizi de kobay olarak gören bu akılsız, şuursuz ve kuralsız ekonomi yönetimi, her hafta yeni bir zihni sinir deneyi Türkiye’ye dayatıyor. Bu deneyler zincirinin, son halkasının adı belli oldu: Merkez Bankası Olmayan Bir Ülke Deneyi. Hayırlı uğurlu olsun!

Bay Kriz'in keyfi uğruna 85 milyonun geleceğiyle oynanıyor. Siz Sayın Erdoğan'ın faize karşıyım sözlerine bakmayın, bu dünyada faizcilerin en çok sevdiği kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir yandan faizle savaşıyorum yalanıyla milletimizi meşgul ederken, bir yandan milletimizin bütçesini faiz lobisinin ayaklarına seriyor. 
Bugün artık karşımızda, 'milletin adamı' diye ambalajlanan Sayın Erdoğan yok. Bugün artık karşımızda, Türkiye’yi enflasyon canavarına kurban eden, yandaşların, lobilerin, faizcilerin adamı, Bay Kriz var.
"Erdoğan'ın kendisinden görmediği herkese karşı duyduğu öfke ve nefretin dışında bir de bu arkadaşın bazılarında biliyorsunuz bir de Cumhuriyet nefreti var. Bu memleketin temel değerlerine, kurucu iradesine ve Cumhuriyetimize dair her şeye bastıramadıkları bir düşmanlık hissediyorlar. Fıtratları böyle. Bunun son örneğini de Cumhuriyet Bayramı'nı idrak ettiğimiz bu hafta, AK Parti'nin Grup Başkan Vekili'nin ağzından çıkan ibretlik sözlerle gördük. Bu sözde entelüktelin hezeyan dolu şu ifadesine bakar mısınız? Bu fevkalade aydın arkadaşımız çığır açıcı düşüncelerini Türkçe dilinde üretemiyormuş. Vah ki vah! Düşünemiyor, sadece konuşabiliyormuş, bundan da çok muzdaripmiş. İşte size keşke Yunan kazansaydı diyen zihniyetin ortaya çıkışı. 
Bu arkadaşa buradan hatırlatmak istiyoruz. Biz ezelden beri Türkçe konuşuyoruz muhterem! Yani Cumhuriyet ile birlikte bizim dilimiz değişmedi. Sadece alfabemiz değişti. Bu değişim de Türkçe düşünen ve Türkçe konuşan milletimizin yeni Türk harfleriyle Türkçe yazmayı da öğrenmesiyle birlikte kültürümüzün gelişimindeki en önemli adımlardan biri oldu. "

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı