Akşener: "Sinan Ateş cinayetiyle ilgili niye harekete geçilmiyor?"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı’nda Sinan Ateş suikastını hatırlattı. Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Akşener, "Kanun da sensin, hukuk da sensin, adalet de sensin" dedi.

GÜNDEM 26.01.2023, 04:35
1
Akşener:
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerde bulunan Akşener, ekonomi ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden hükümete yüklendi.
Akşener, Sinan Ateş cinayetini üzerinden iktidar temsilcilerinin susmasına dikkati çekerek, “Seçmeninin senelerce sana oy verip seni ayakta tutan, seçmeninin yeğeninin katilini bulmak devlet başkanı olarak görevin Erdoğan, görevin. Bu görevini yerine getireceksin Erdoğan. Ben başkasını bilmem Erdoğan, 2018'de yapılan seçimler sonrasında bu ülkenin tek hâkimi sensin Erdoğan. Kanun da sensin, hukuk da sensin, adalet de sensin. Onun için diyorum ki, sen bostan korkuluğu musun? Görevini yerine getir Erdoğan” dedi.
İsveç’te kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırının ardından iktidarın tepkisel somut adımlar atması gerektiğini ifade eden Akşener, “Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten bir iktidar böyle ciddi bir konuda sadece eleştiriyle göstermelik tepkilerle yetinemez. Siyaset üstü gördüğümüz bu tip konularda iktidarın, yapması gereken ‘dostlar alışverişte görsün’ anlayışının ötesine geçmektir. Devleti yönetenler, bu sorumlulukla ve yetki sahibi olmanın, ciddiyetiyle hareket etmek zorundadır. Yani esas hedef, bu tip eylemlerin tekrarlanmasını önlemek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı