Son Dakika

Akşener tek başına iktidar olmanın formülünü açıkladı!

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin genel merkezinde düzenlenen törende konuştu.

SİYASET 07.09.2021, 22:25
19
Akşener tek başına iktidar olmanın formülünü açıkladı!
İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanlığı, eğitimlerini tamamlayan 245 partiliye sertifikalarını törenle verdi. Parti genel merkezinde bugün düzenlenen törende, eğitimlere tam katılım gösteren 19 kişinin sertifikasını,  Meral Akşener takdim etti.
Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın’ın açılış konuşmasını yaptığı törene, İYİ Parti’nin genel başkan yardımcıları Şenol Sunat, Ümit Dikbayır, Bahadır Erdem ve Ümit Özlale de katıldı.
Akşener, yaptığı konuşmada, ilimi de bilimi de bünyesinde barındıran bir siyasi parti olacaklarını belirtti. İYİ Parti lideri, "Erkek davranışı ile kadın davranışının sebeplerini, sonuçlarını ve atılan adımlar noktasını doğru anlayabilirsek bizim partimizin bu ülkeyi tek başına yönetmesinin önünde hiçbir engel yoktur." dedi.
Akşener, şunları söyledi:
Kaynak: ANKA
Biz, 'her kafadan bir ses çıkıyor' diye tanımlanan bir siyasi yapıyız. Evet, demokrasi bu. Bilimsel bir kavram tartışılıyor, bize çok uygun melez siyaset. Dünya bunu tartışıyor şu anda. Ben bir kadın genel başkanım, reflekslerim farklı. İlim deniliyor da ben 'bilim' diyorum. Çünkü ilim demek, Müslümanlığın bilimin içerisine konulması demektir. Cumhuriyetin kurulduğu andan itibaren yapılan kavramlar üzerinden, Cumhuriyeti kuranlarla ona itiraz edenler arasında bir kavgadır. Bilim denilince pozitivizm anlaşılır. Ben 'bilim' deyince hocam 'ilim' diyecek. Sonuç itibarı ile biz her ikisini de bünyesinde barındıran bir siyasi parti olacağız. Dediğim şey hem demokrasi hem melez siyaset.
Bu kadın davranışı ile -ister siyaset ister başka bir şey- erkek davranışı arasındaki farkı incelemeye çalışıyorum. Bu konuda bilimsel ve felsefi bazı çalışmalara rastladım, şimdilik bir yere gelmiş değilim. Eğer biz, erkek davranışı ile kadın davranışının sebeplerini, sonuçlarını ve atılan adımlar noktasını doğru anlayabilirsek bizim partimizin bu ülkeyi tek başına yönetmesinin önünde hiçbir engel yoktur. Kadınların hem en büyük gücü hem de erkekler karşısındaki en problemli alanı empatisi; yer değiştirme, aynı zamanda büyük bir güç. Bunu bir güç haline getirdiğinizde, erkeğin o gerekirse bilek bükerek çözümüyle yan yana geldiğinde, bu ikisi gerçekten inanılmaz bir güç haline geliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı