Akşener ve Kılıçdaroğlun'dan Erdoğan'a tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık alım fiyatını 54 lira olarak açıklamasına Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

SİYASET 30.07.2022, 21:55
4
Akşener ve Kılıçdaroğlun'dan Erdoğan'a tepki!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu'daydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, yaptığı konuşmada fındık alım fiyatını açıkladı.
Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2022 yılı fındık alım fiyatını ortalama 54 lira olarak duyurdu.
Konuşmasının bir bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili Erdoğan, "Hazırlıklarını yaptığımız hizmetleri kendi hedefleri gibi sahiplenmeye kalkıyorlar. Bu zata ‘Bay Kemal’ diyerek takılıyorum. Bizim kendisiyle dalga geçmek için dile getirdiğimiz laflardan medet umuyor. En sonunda Bay Kemal’i kabul etti. Kendisi Bay Kemal’i benimsemiş ki ismi yerine kullanmaya başladı. Biz hiçbir siyaset üretmediği için bu unvanı vermiştik. Bir de CHP Genel müdürü unvanını eklemeli. Seçimden sonra emekli CHP genel müdürü unvanını eklese iyi olur." ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın Ordu'da kendisi ile ilgili konuşmasına ve açıklanan fındık fiyatına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Erdoğan’ın ülke vizyonu “Bay Kemal, CeHaPe Genel Müdürü, Kemal Pabucu Yarım” falan… Sonuç: fındık alım fiyatı 54 TL. Bay Kemal’in teklifi 4 dolar (72 TL) idi. Dolar kuru hala 18 TL. Bundan artık kimseye bir hayır yok. Fındık üreticisi az sabır, geleceğiz yardımınıza!"
Kılıçdaroğlu ayrıca fındık fiyatının dolar üzerinden sabitlenmesini önerdiğini de duyurdu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın fındık alım fiyatını açıklamasının ardından sosyal medya hesabından, "Geçtiğimiz hafta Giresun'da, fındık fiyatının en az 74 lira olması gerektiğini söylemiştik. Ama bugün sayın Erdoğan, fındık fiyatını 54 lira açıklamış. Hem de öyle bir açıklamış ki sanırsınız müjde. Yerli ve millîliğin sadece sözde kaldığına bir kez daha şahit olduk. Yazık..." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı