Akşener'den dezenformasyon teklifine tepki: Bu hizaya çekme yasasıdır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, dezenformasyon teklifine tepki gösterdi.

GÜNDEM 22.06.2022, 12:10
1
Akşener'den dezenformasyon teklifine tepki: Bu hizaya çekme yasasıdır
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haftalık İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
İYİ Parti lideri Akşener, Pınar Gültekin'in katili için verilen karara tepki göstererek, "Bugün Türkiye'de bir evladı, acısı hala yüreğimizde sızlayan Pınar kızımızı vahşice aramızdan alan bir katile haksız tahrik indirimi uyguluyorlar. Yazıklar olsun. Bu kararda onayı, imzası olan herkesi bugün Allah'a havale ediyorum ama yarın iki elimde yakalarında olacak." dedi.
AK Parti ve MHP'nin hazırladığı ve Adalet Komisyonu’nda kabul edilen dezenformasyon yasasına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Önümüze sosyal medya yasası diye yasak getirdiler. Neymiş yalan habere önleme alacaklarmış. Neymiş sosyal medya yalancıymış. Bu yasa internet sitelerini hizaya çekme yasasıdır. Bu yasa yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır. Bu yasa bir istibdat yasasıdır" ifadelerini kullandı.
Akşener'in konuşması şöyle:
Geçtiğimiz hafta 9. cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in aramızdan ayrılışının 7'nci yıl dönümüydü. Bugün ondan aldığımız ilhamla, siyasetimizin merkezine milletimizi alarak memleketimizi il il, ilçe ilçe karış karış geziyoruz. Milletimizle el ele, kol kola iktidara yürüyoruz. Biliyoruz ki çok az kaldı. Türk Devleti'nin Cumhuriyet değerlerimizle yeniden canlanmasına az kaldı. Türk milletinin hak ettiği huzura, mutluluğa ve refaha kavuşmasına çok az kaldı. Demokrasi tarihimizin üzerindeki bu kara günlerin lekesini çıkarmamıza çok az kaldı. İslamköy'den çıkıp barajların kralı, gariplerin de babası olan Süleyman Demirel'i saygı, özlem ve rahmetle anıyorum.
Her geçen günü yeni bir zamla açıyor, yeni bir kaygı ile bitiriyoruz. Her geçen haftayı da bay kriz ve Nebati bakanın saçma sapan açıklamalarını dinleyerek geçiriyoruz. Geçtiğimiz hafta bütçe verileri açıklandı. Bizde bu vesileyle AK Parti iktidarının kobilerimize, esnaflarımıza, ihtiyaç sahiplerine bakışını bir kez daha görme fırsatı elde ettik. Bay Kriz'in bütçesinde ülkemizdeki tüm çiftçilere ve öğrencilere ayrılan paranın, Kur Korumalı Mevduat sistemine ödenen paradan daha az olduğuna ibretle şahit olduk. Sözüm ona yeni ekonomi modelinde Türk Lirası çakılması diye icat ettiği KKM sistemi ucubesi için ödenen para tarıma ve öğrenci burslarına ödenen paranın toplamından daha fazla. Maalesef bu gidişle KKM sisteminin ülkemize maliyeti 230 milyar lirayı bulacak. Bu parayla ülkemizin birçok problemini rahatlıkla çözmek varken bay kriz ve arkadaşları sırf fantastik fikirleri bir gün daha yaşayabilsin diye bu ülkenin kaynaklarını heba ediyor.
Bir de Nebati bakanın üstadı damat bakan vardı. Hatırlarsınız o da affını istemeden önce yine dahiyane bir fikirle bu ülkenin hazinesini dolar ve altın üzerinden borca sokmuştu. Peki bu muhteşem borçlanma sisteminin maliyeti ne kadar oldu? Bugün itibariyle 710 milyar lira. Bir damat bakan kolay yetişmiyor, büyük emek var üzerinde. Nebati bakanın böyle baktığımız zaman gideceği çok yol var. Kayınpeder, damat ve Nebati'den oluşan ve artık pek güldürmeyen bir komedi dans üçlüsünün dahiyane fikirlerinin ülkemize maliyeti en az 940 milyar lira.
Tüm bunlar olurken de, olan milletimize ve memleketimize oluyor. Türkiye’nin CDS puanı, son 19 yılın en yüksek seviyesine çıkmış, 800 puanı aşmış. ama bu arkadaşların rahatı, pek bir yerinde… Enflasyon milletimizin belini bükmüş, Bay Kriz, maaşına zam peşinde… Ekonomi rayından çıkmış, bunlar sosyal medyayı kontrol etme derdinde… Biliyorsunuz önümüze, “Sosyal Medya Yasası” adı altında, yeni bir yasak getirdiler. Neymiş? Yalan habere karşı önlem alacaklarmış. Neymiş? Dezenformasyonla mücadele edeceklermiş. Neymiş? Sosyal medya yalancıymış. Çünkü onlara göre yolsuzluk yok; haberi yapanlar yalancı. Aslında sığınmacı sorunu da yok; var diyenler yalancı. Ekonomide her şey tıkırında; ekonomi kötüye gidiyor diyenler yalancı… Bu yasa, internet sitelerini hizaya çekme yasasıdır. Bu yasa, televizyon ve gazeteler üzerinde kurulan baskıyı, internete taşıma sevdasıdır. Bu yasa, yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır. Ez cümle bu yasa, bir istibdat yasasıdır.
Peki neden böyle bir yasaya gerek duydular biliyor musunuz? Çünkü korkuyorlar. Gerçeklerden korkuyorlar. Adaletten korkuyorlar. Milletin özgürce konuşmasından, herkesin doğruları öğrenmesinden korkuyorlar. Uğruna her şeyi verecekleri o koltukları, kaybetmekten korkuyorlar. Kurdukları rant düzeninin dağılmasından korkuyorlar. Maskelerin düşmesinden, saraydaki sefanın bitmesinden korkuyorlar. Ne kadar beceriksiz olduklarının yazılmasından, Ülkemize ne büyük kötülükler ettiklerinin çizilmesinden, Kapı arkalarında döndürdükleri dümenlerin, açığa çıkmasından korkuyorlar. Artık öyle bir panik halindeler ki; Havuz medyasındaki düzeni, sosyal medyaya da taşımak için uğraşıyorlar. Varsın olsun. İstedikleri kadar uğraşsınlar. Biz; “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!” demeye, devam edeceğiz. İstedikleri yasağı getirsinler. Biz; “Kahrolsun zulüm, yaşasın adalet!” demeye, devam edeceğiz. İstedikleri kadar gerçeklerden kaçsınlar. Biz her türlü haksızlığın, adaletsizliğin ve yasağın karşısında; Sözü milletimize vermeye devam edeceğiz.
Nitekim bu hafta, yine özel konuklarımız var. Basın örgütlerinin, başkan ve yöneticileri aramızda. “Basın hürdür, sansür edilemez” ilkesine olan tüm inancımla, görevini onuruyla yapan gazetecilerimizi selamlıyorum.
Bugün milletin kürsüsünde fikirlerine kelepçe, kelimelerine pranga, haberlerine de sansür uygulanmak istenen, basın mensuplarımızı dinleyeceğiz. Bu istibdat kanununa karşı durmak için, bugün Ankara’da buluşan, medya mensupları adına, kürsümüzü, duayen bir isme, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Sayın Nazmi Bilgin’e bırakıyorum. Buyurun Nazmi Bey, söz de kürsü de sizindir. Milletin haber alma hakkına göz dikenleri unutmayacağız. Emanete ihanet edenleri unutmayacağız. Yüce Meclis'imizi lüzumsuzlaştırmaya kalkanları unutmayacağız.
Yaz aylarının gelişi ile birlikte iklim krizinin yol açtığı görüntüleri izliyoruz. Geçen sene yaşadığımız korkunç günlerin, bir daha tekrar etmemesi için dua ediyoruz. Ancak uzmanlar, Akdeniz'den gelen sıcak hava dalgasının Türkiye'yi de etkisi altına alabileceğini söylüyor. Bu durumun yangınlara ve orman yakan hainlere davetiye çıkaracağı aşikar. Nitekim daha dün akşam Marmaris'ten felaket haberi geldi. Gelen bilgilere göre yine uçak, hazırlık yok. Yine kontrol odası pozları ve bol miktarda hamaset var. Bu nedenle iktidarı bir kez daha uyarmak istiyorum. Geçtiğimiz sene günlerce yüreğimizi yakan, nefesimizi kesen ve canlarımızı alan yangınlarını unutmadık.
13 makam aracınız olmasına rağmen 'Yangın söndürme uçağımız yok' diyen kepazeliği unutmadık. Siz de unutmayacaksınız. Ağacına, ormanına, cennet doğamıza sahip çıkan milletimizin nasıl yalnız bırakıldığını unutmadık, siz de unutmayacaksınız. Bu sefer çok daha geç olmadan gereken önlemleri alacaksınız. Bu seferde beceriksizliğiniz, ihmaliniz, hatanız yüzünden aynı felaketi yaşarsak bizimde, milletimizin de iki eli yakanızda olacak.BİZE REVA GÖRÜLEN BU MU?KYK mağduru gençlerimizle buluştuk. Yedikleri yemekten, yattıkları yatağa kadar zor koşullarda yaşayan gençlerimizle dertleştik. 29 yaşındaki gencimiz, 'İlk sene kredi almadım ama sonra ailemden daha fazla para isteyeceğimi gördüm. 3 sene aldım. Askere gitmeden önce birkaç taksit ödedim. İş bulana kadar tüm ödediklerim boşa gitti. Yapılandırdık, evlilik sürecine girdim. Artık tüm umudumu kaybettim. Eşim de psikolog onun borcu daha fazla. Bize reva görülen bu mu?' diyor.
20 yaşında KYK bursu kullanan ve yurtta kalan kızımız, '4 kişilik odada kalıyorum 7-8 kişilik odalar var. Çıkmayı düşündüm ama kiralar yüksek' diyor. Yemeğin azlığından büyük şikayet var. Doymuyorlar. 'Çalışıyorum' diyor bu kızımız '11'de yurda girmek zorundayım. Nasıl yetişeyim. Kafamda tamamen gitmek var' diyor.
20 yaşındaki bir oğlumuz, 'Bir evde 7 kişi kaldık, kredi aldım o da ev masraflarına gidiyor. Yol masrafı yüzünden 4-5 arkadaşım okulu bıraktı. Ben 2 sene kredi aldım 51 bin lira borcum var' diyor.
Yurtta kalan bir gencimiz, 'KYK yurduna yerleştirip pandemi nedeniyle gelemeyenler oldu. Ama pandemi sürecinde yurt yapılmamış. Odada kalanların sayısı artırılmış' diyor.
Gencecik evlatlarımıza yurt dışına gitmekten başka çare bırakmayan bu çaresizliğin esas sebebi, kapsayan bir devlet anlayışından mahrum kalmaları. AK Parti iktidarı kendisini devlet gibi gördüğü için, ilgili kişi de şahsım eşittir devlet dediği için, milletimizin devlet anlayışını da zehirliyor. Devlet-millet bağına zarar veriyor. Millet egemen unsurdur, kurucu değerdir, bağımsızlığın teminatıdır.
Sayın Erdoğan yoluna çıkan her engeli züccaciye dükkanına girmiş gibi kırıp parçalıyor. Biliyor ki millet bir aradaysa bu ucube sistem yürüyeez. Eserinle gurur duy Sayın Erdoğan, bugün artık iki Türkiye var. Sayende bugün artık iki millet var. Bir tarafta milletçe gördüğümüz, duyduğumuz ve yaşadığımız bizim gerçeğimiz, diğer tarafta Saray danışmanlarının, yandaş medyanın, beceriksiz bakanların ve bizzat senin anlattığınız senin gerçeğin. Biz senin bela ettiğin bu yapıyla mücadele edeceğiz. İkiye ayırdığın milletimizi yeniden birleştirip, barıştıracağız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı