Akşener'den Erdoğan'a tepki: 140 bin lira ile geçinemiyor, ne yapsın

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına zam yapılacak olmasına ilişkin, “Şimdi kendi maaşına da yüzde 40 zam yapıyor. 140 bin lira ile geçinemiyor, ne yapsın." dedi.

SİYASET 24.06.2022, 00:30
2
Akşener'den Erdoğan'a tepki: 140 bin lira ile geçinemiyor, ne yapsın
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a maaşı üzerinden yüklendi. Akşener, "Cumhurbaşkanı'nın çok derdi var. 5 maaş alan danışmanlar var, 11 maaş alan danışmanlar var. Şimdi kendi maaşına da yüzde 40 zam yapıyor, geçinemiyor. 140 bin lira ile geçinemiyor, ne yapsın." dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde kendisini bekleyenlere seslendi. Konuşması sırasında Akşener'in mikrofon uzattığı bir vatandaş "Biz emekliler açız. Et alamıyoruz, rahatsızız doktora gidemiyoruz. Hani Tayyip baba nerede? Ne olursunuz, ölüyoruz artık, bizi kurtarın." dedi.
Bu sözler üzerine Meral Akşener, "İşte bu da emekli bir ablamız. 2500 lira maaş alıyordur 2500 liralık maaşla et de alamaz, elektrik parası da ödeyemez, hiç bir şey yapamaz." ifadesini kullandı.
Bir başka vatandaşın "Belediye Başkanımız ondan daha çok yardım yapıyor" demesi ardından İYİ Parti Lideri Akşener, "Kızım, Cumhurbaşkanı'nın çok derdi var. O kadar çok çok.. 5 maaş alan danışmanlar var, 11 maaş alan danışmanlar var. Şimdi kendi maaşına da yüzde 40 zam yapıyor, geçinemiyor. 140 bin lira ile geçinemiyor, ne yapsın? 13 uçak var. İtibardan tasarruf olmaz. Senin çocuğun işsiz, 5 maaş alan, 10 maaş alan danışman var. Bu reva mı kardeşim? Elbet haram olsun, zıkkım olsun." karşılığını verdi.
"Çiftçi mazottan, çiftçi ilaçtan, çiftçi gübreden inim inim inliyor.” diyen Akşener, “Bu sene Nisan ayında son gübre atılacaktı, atılamadı. İlaç atılacaktı, atılamadı. Anadolu'yu geziyorum ben, tarlaların aralarından geçiyorum, yabani otlar sarmış, ekinlerin boyu küçücük. Ağlayarak gebe hayvanını kesime gönderdiğini söyleyen besici gördüm, ağlayarak süt ineğini kesime gönderen süt üreticisi gördüm, ağlayarak 'bu sene ekin alamayacağız' diyen çiftçi gördüm. O dükkanların içinde ağlayarak bu gece ne pişireceğini bilmeyen kadınlar gördüm. Asgari ücretle çocuğunu okutmak konusunda ne yapacağını bilemeyen babalar gördüm..." şeklinde konuştu.
Seçmenin velinimet olması gerektiğini vurgulayan Akşener, şunları söyledi:
"Nasıl o dükkanların içinde müşteri velinimet ise seçmen de velinimet olmalı. Seçmenin velinimet olması için siyasetçiyi ayağınıza getireceksiniz. Benim gibi bütün ağalar gelecek, karşınızda resmi tazim duracak. 'Ceketimi assam seçilirim, şapkamı assam seçilirim' zamanını bitireceğiz. El ele, kalp kalbe verip bu harami düzeni, demokrasiyle, oylarınızla, sandıkta emekli edeceğiz inşallah. Ondan sonra da en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olacak. Asgari ücret zamlarla karşılaştığı zaman eğilmeyecek, bükülmeyecek derecede olacak. Hepimizin cebinden aldı Hariri'nin cebine koydu. Buna karşılık çiftçinin Nisan ayındaki gübresini bedava verebilirdi, vermedi. Bu bir harami düzendir. Bu bir haram düzenidir. El ele verip birlikte bitireceğiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı