Son Dakika

Alaattin Aktaş: Bu kur artışları, bu fiyat artışları niye yaşanıyor

Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarının ardından kurların yükseldiğini ve enflasyonun arttığını belirterek "Bu kur artışları, bu fiyat artışları niye yaşanıyor" diye sordu.

EKONOMİ 14.01.2022, 14:45
5
Alaattin Aktaş: Bu kur artışları, bu fiyat artışları niye yaşanıyor
Dünya yazarı Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarının ardından kurların yükseldiğini ve enflasyonun da 2021'de yüzde 36'ye geldiğini hatırlatarak "Bütün bu operasyonlara ne uğruna giriştik? Bu kur artışları, bu fiyat artışları niye yaşanıyor?" diye sordu. 
İnsanların yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Aktaş şöyle dedi:

Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin piyasaya yansımadığına dikkat çeken Aktaş "Hani üretici, yatırımcı, ihracatçı doğrudan “Merkez Bankası’ndan kredi kullanıyor olsa” iyi! Biz dolaylı etkiye bel bağladık, Merkez Bankası faiz indirince diğer faizler de gerileyecek diye umduk. Ama olmadı! Hatta tam tersi yaşandı. Tüm kredilerin faizi yükseldi. Daha kötüsü Hazine ancak çok daha yüksek faizle borçlanabilir hale geldi" görüşünü dile getirdi.
"İnsanlar kış günü niye doğalgaz yakmaya korkar hale geldi?
Orta boy sanayicisinden en küçük esnafına, vatandaşına kadar elektrik faturası niye böylesine dert oldu, herkesin gözü niye elektrik düğmesinde?
Çünkü Merkez Bankası faizini düşürdük!
Bunun yanlış olduğunu, büyük maliyetler doğurduğunu hemen her aşamada gören çok da, bunu ifade edebilecek yetkili konumda bir kişi bile yok mu?"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı