Ali Babacan: Anketlere Bakarak Cumhurbaşkanı Adayı Belirlenmez

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ortak adayın belirlenmesinde anketlerin esas alınamayacağını savundu.

GÜNDEM 27.10.2022, 12:00 27.10.2022, 12:48
1
Ali Babacan: Anketlere Bakarak Cumhurbaşkanı Adayı Belirlenmez

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HaberTürk'te yaptığı açıklamada Altılı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğine ilişkin soruya verdiği yanıtta, anketlerin esas alınamayacağını savundu.
Türk ordusunun kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasını değerlendiren Babacan, gözaltı kararı için "sağlam bir hukuki gerekçe olmadığını" söyledi.
Fincancı'nın gözaltına alınması için "normal bir süreç değil" diyen Babacan, "'Haftanın düşmanı' panosu dedim ya, işte bugünün düşmanı panosuna da Türk Tabipleri Birliği Başkanı'nı yazdılar. TTB Başkanı'nın oradaki ifadelerini benim savunmam söz konusu olmaz. Fakat bir ülkenin cumhurbaşkanı kürsüden böyle bir şey ilan ediyorsa bu siyasidir hukuki değil" diye konuştu.
Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin soruya cevap veren Babacan, Altılı Masa'nın tüm çalışmalarının bitişinden sonra adayın kim olacağına karar vereceklerini söyledi.
"Ortak adayımız kazanır, hiç merak etmeyin" diyen Babacan, anketlerin aday belirlerken esas alınamayacağını savundu. Anketler için "İnsanlar konuşmuyor. 100 kişiye ulaşıyorsunuz anketi tamamlayan 2 kişi, 98 kişi konuşmuyor. Kolay değil bir insanın 'Ben AKP'ye oy vermeyeceğim' demesi" diyen Babacan, bu durumu bizzat sahada gözlemlediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Anketlere bakarak Cumhurbaşkanı adayı belirlenmez. Bir miktar anketlerde manipülasyon da görüyoruz."
Babacan ayrıca, seçimin ilk turda kesinlikle kazanılması gerektiğini belirterek "Seçim ikinci tura asla kalmamalı" dedi.
CHP'nin farklı bir süreç içinde olduğunu belirten Babacan, "CHP helalleşme süreci yaşıyor, 99 yıllık bir parti. Biz CHP'nin geçmişleriyle beraber otursak anlaşamayız, on dakikada masadan kalkarız, geçmişleriyle anlaşamayız. Helalleşme çabasını ben şöyle okuyorum: 'Evet, herkesin hatası olabilir ama o hatalardan biz ders aldık, bambaşka bir Türkiye'ye doğru yürüyoruz. Gelin Türkiye'nin yarınları için ortaklaşalım, yarınlarla ilgili beraber bir şeyler yapalım.' Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu çabasını da samimi görüyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı