Ali Babacan: "Bu sene insanlar rahat konuşuyor, 'çek kardeşim' diyor"

Ali Babacan, insanların AKP'ye tahammülü kalmadığını belirterek "Bu sene insanlar daha rahat konuşuyor. 'Çek kardeşim' diyor. Korkmadan konuşuyor." dedi.

GÜNDEM 13.09.2021, 14:40
16
Ali Babacan:
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar gazetesine gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, AKP iktidarın vatandaşın yaşam tarzını dönüştürme çabalarına tepki gösterdi ve, Türkiye'de bir zorbalık yaşandığını ve buna son vereceklerini söyledi.
"İktidar gücünü ele geçirenlerin yaşam tarzını topluma dayatmasını kabul etmiyoruz” diyen Babacan, "Devletin yaşam tarzını dönüştürme gibi bir görevi olamaz. Buna özgürlükçü demokrasi denmez. Artık bu döngünün kırılması gerekiyor, gerçekten demokrat bir duruşa ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
"Tablo bir sene öncesine göre değişti. İktidara yoğun destek vermiş ilçelerde dahi vatandaşın toleransı kalmadı. Artık tahammül etmek istemiyorlar." diye konuşan Babacan, "Bu sene insanlar daha rahat konuşuyor. 'Çek kardeşim' diyor. Korkmadan konuşuyor olmak mutlaka bir çözüm getirir" dedi.
"Dış politikada hükümetin ne sorunları çözme ile ilgili bir duruşu var, ne de fırsatlara baktığı. Sürekli zikzak, yalpa yapıyor." açıklamasında bulunan Ali Babacan, şöyle devam etti:
Türkiye’de yaşanan zorbalığa son vereceklerini söyleyen DEVA lideri Babacan “İktidar gücünü ele geçirenlerin yaşam tarzını topluma dayatmasını kabul etmiyoruz” dedi.
Demokrasi vurgusu yapan Babacan “Devletin yaşam tarzını dönüştürme gibi bir görevi olamaz. Buna özgürlükçü demokrasi denmez. Artık bu döngünün kırılması gerekiyor, gerçekten demokrat bir duruşa ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.
"Bu kadar bir uçtan bir uca savrulmak ülkeye itibar kazandırmaz. Havalimanı takıntısı nereden geliyor anlamıyorum, bir gün ortaya çıkar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı