Ali Babacan'dan Erdoğan'a: “Türkiye Yüzyılı tam bir boş çerçeve“

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Kalkınma Seferberliği Eylem Planı’nı açıkladı. Babacan konuşması esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

GÜNDEM 02.11.2022, 15:00 02.11.2022, 18:47
3
Ali Babacan'dan Erdoğan'a: “Türkiye Yüzyılı tam bir boş çerçeve“

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün Kalkınma Seferberliği Eylem Planı’nı açıkladı. İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen program da konuşan Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “ Türkiye Yüzyılı” planını eleştirdi.
Babacan söz konusu programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye' Yüzyılı" programına işaret ederek “İçi boş bir Türkiye Yüzyılı masalı dinledik. Şu anda fiilen yaptıkları ayrı bir telden çalıyor, açıkladıkları Türkiye Yüzyılı ayrı bir telden çalıyor. Ya madem açıkladığın Türkiye Yüzyılı’nda çoğulcu demokrasi, katılımcılık, insan hakları diyorsun. Niye gelecek yüzyılı bekliyorsun? Yapsana bugün. Bugün uygulasana. Elini tutan mı var” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi lideri Babacan ardından Partisinin Kalkınma Seferberliği Eylem Planı’nı açıkladı. “Tüm bu başarılarınız Sayın Erdoğan’a emekliliğinde silmeyeceği tweetleri attıracak. Bizi kutlayacağından da hiç kuşkumuz yok. Sonuçta memleketin başarısı” dedi.
Babacan eylem planlarına ilişkin şu açıklamada bulundu:

‘Geçen hafta biliyorsunuz, bir buçuk saat boyunca içi boş bir Türkiye Yüzyılı masalı dinledik. Tam bir boş çerçeve. Şu anda fiilen yaptıkları ayrı bir telden çalıyor, açıkladıkları Türkiye Yüzyılı ayrı bir telden çalıyor. Ya madem açıkladığın Türkiye Yüzyılı’nda çoğulcu demokrasi, katılımcılık, insan hakları diyorsun. Niye gelecek yüzyılı bekliyorsun? Yapsana bugün. Bugün uygulasana. Elini tutan mı var? Dört yılı geçti, akıllarına eseni yapıyorlar. Hak, hukuk tanımıyorlar. Adaleti her gün çiğniyorlar. Ondan sonra diyorlar, ‘Türkiye Yüzyılı’nda biz adalet, özgürlük diyeceğiz. Ailesi iştir kişinin lafa bakılmaz ama bakın, bizde ne boş laf var ne de kuru laf kalabalığı var. Biz çalışıyoruz. İş üretiyoruz iş. Bugün ne söyleyelim demiyoruz. Seçimden sonra ne yapacağımızı hazırlıyoruz ve bütün detaylarıyla hazırlanmış eylem planlarını baz alarak vatandaşlarımıza neler yapacağımızı anlatıyoruz.
Biz çalışıyoruz, işimizi yapıyoruz ve gerçek hedeflerden, gerçek idarelerden bahsediyoruz. Yarının Türkiye’sinden bahsediyoruz. Dikkat edin, sanayimizi, esnafımızı ve kobilerimizi ilgilendiren atılım hamlemizi tanımlarken ne dedik; bu bir seferberlik olacak dedik. Tabii bu tesadüfen seçilmiş bir kavram değil seferberlik. Bu ne demek? Topyekûn hep beraber omuz omuza koşmak demek. Gerçekten bir seferberlik ihtiyacı var. Biz bunu ekonomi atılımı için bir ülke meselesi olarak görüyoruz, memleket meselesi olarak görüyoruz. Atılım için de bir seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Oturduğu yerden olmayacak. Rehavetle bu iş asla olmayacak. Hep beraber koşmamız gerekiyor. Hep beraber çalışmamız gerekiyor. Biz bu sayede Türkiye’de üretimde verimliliği zirveye taşıyacağımızı söylüyoruz. Ekonomik egemenliğimizi ve güvenliğimizi sağlayacağımızı söylüyoruz.
“Yatırımcıya uzun vadeli ve uygun teminatlı kredi imkanları sağlayacağız. Kamu ödemelerini tam ve gününde yapacağız. Her iş günü bin yeni sanayi istihdamı sağlayacağız. İktidarımızın ilk döneminde bir milyon vatandaşımızı sanayide yeni iş imkânlarıyla buluşturacağız. İstihdamı aranan elemanlarla büyüteceğiz. Dünyadaki dönüşümü avantaja çeviren, uluslararası patent ve marka başvurularını ikiye katlayan bir aklı devreye sokacağız. Tüm bu sektörlerdeki başarılarınız, Sayın Erdoğan’a emekliliğinde silmeyeceği tweetler attıracaktır. Bizi kutlayacağından hiç kuşkum yok. Sonuçta memleketin başarısı. Herhalde o da sevinir diye tahmin ediyoruz. Esnafımızın işini büyütmesini sağlayacağız. Türkiye’yi süper KOBİ ile tanıştıracağız. DEVA Partisi iktidarında, dünyayla rekabet eden en az 100 bin Süper KOBİ’miz olacak. Altını çiziyorum, döviz kazanan 100 bin süper KOBİ.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı