Ali Babacan'dan bildiriye ikinci tepki: Tipik kutuplaştırma yapılacak

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 103 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ikince kez tepki göstererek "Hükümet bunu sonuna kadar kullanacak. Tipik kutuplaştırma yapılacak." dedi.

GÜNDEM 05.04.2021, 12:00
19
Ali Babacan'dan bildiriye ikinci tepki: Tipik kutuplaştırma yapılacak
DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programının canlı yayın konuğu oldu. 
Canlı yayında 103 emekli amiralin bildirisine tepki gösteren Ali Babacan, "Darbe artık gündemden çıktı, böyle bir risk yok, Türkiye'de demokrasi oturdu' demek, çok kolay değil. Dolayısıyla her an teyakkuzda olmak lazım, dikkat etmek lazım. Hükümet, bunu sonuna kadar kullanacak. Bundan sonra 'Kanal İstanbul'u istemiyorum' diyenlere, 'Darbeci amiraller mi berabersin' yoksa 'Benimle mi' diyerek tipik kutuplaştırma yapılacak." dedi.
Büyük tartışmaların olduğu Kanal İstanbul Projesi ile ilgili endişelerini paylaşan Babacan "Doğru bildiğimizi ısrarla söyleyeceğiz. Kanal İstanbul'la ilgili çevre konusunda ciddi endişeleri olan bilim insanları var. İstanbul'un bir ada haline gelmesinin güvenlik ve deprem açısından riskleri var. Uluslararası hukuk konusunda riskler var." değerlendirmesinde bulundu.
103 amiralin yayımladığı bildiriye dün sosyal medyadan tepki gösteren Ali Babacan, "Tarihimizin utanç sayfaları askerlerin siyasete yönelik hadsiz müdahaleleriyle doludur. Bu acı hafıza depreştirilmemelidir. İktidarın, sürekli "düşman"  belirlemesi ve suni mağduriyet kampanyasına devlet kurumlarını katması ise yarınlarımıza zarar verir. Çözüm tam demokrasidir" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı