Ali Karahasanoğlu: Amirallere en büyük ceza, bu sorular!

İktidara yakın Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, emekli amirallerden gözaltında olanların serbest bırakılması gerektiğini yazdı.

GÜNDEM 12.04.2021, 07:35
27
Ali Karahasanoğlu: Amirallere en büyük ceza, bu sorular!
Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı general” konusunda endişelerini bir bildiri yayımlayarak dile getiren emekli amirallerden gözaltında olanların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.
Karahasanoğlu, “Amirallere en büyük ceza, bu sorular!” başlıklı köşe yazısında 104 amiral konusunda şu görüşlerini dile getirdi: 
Gözaltında tutuldukları süreler bir cezaya dönüşmemesi için.. Savcılarımız, amirallerin ifadelerini hızlıca alsınlar.. Gerekiyorsa, yine yargılanmaları için iddianame hazırlansın.. Ama serbest bırakılsınlar..Amirallere bazı sorular sorulması gerektiğini söyleyen Akit yazarı, şunları yazdı:
Bakalım, o bildiriyi imzalarken estirdikleri rüzgardaki gibi, gerçekten Boğazlar konusunu iyi biliyorlar mı?
Bildirideki tespitleri, gerçekten bir altyapıya sahip olarak mı, yoksa birilerinin kulaklarına üflemeleri neticesinde mi yaptılar?
Mesela ben merak ediyorum, “Türkiye’nin haklarını en iyi şekilde koruyan Montrö” tespitini yaparlarken, Boğazların daha eski sözleşmelerdeki statüsünü gerçekten biliyorlar mı?
“Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil Türkiye’ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran” derken, daha önceki sözleşmelerde Boğazların durumunu biliyorlar mı?
Mesela savcılar, bu amirallere sormalı: “Osmanlı ordusunun terhis kararıdır” denilen, hepimizin eleştirdiği Mondros Mütarekesinde, Boğazların statüsü ne idi?

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı