Ali Karahasanoğlu: Biri FETÖ’den, diğeri 104 amiralden özür diliyor!

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, 104 emekli amiralin ailesini hedef alan bir haber yayınladıktan sonra özür dileyen Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan’a tepki gösterdi.

GÜNDEM 09.04.2021, 07:40
44
Ali Karahasanoğlu: Biri FETÖ’den, diğeri 104 amiralden özür diliyor!
Emekli 104 amiralin Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı general” konusunda endişelerini dile getirdiği bildirinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bu işin merkezinde CHP var, medyada göreceksiniz" dedi. Bu ifadelerden çok kısa bir süre sonra Demirören Grubu’na ait olan ve genel yayın yönetmenliğini Ahmet Hakan’ın yaptığı Hürriyet gazetesinin internet sitesinde emekli askerlerin ailelerinden CHP’ye üye olan kişilerin isimleri yayınlanarak hedef gösterildi. Haber belirli bir süre sonra yayından kaldırılsa da tepki çekti. Ahmet Hakan, dünkü köşe yazısında konu hakkında özür diledi.
Akit yazarı Karahasanoğlu, bugünkü köşesinin bir kısmında Ahmet Hakan’a tepkisini dile getirdi.
Karahasanoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:
Darbecilerin gücünü, bir defa daha gördük. Kimse maval okumasın. Kimse, “Emekli amiraller neyin darbesini yapacak” algısı oluşturmasın.. Siz bana.. Hürriyet gazetesinde özür dilenen bir başka olay gösterin.. Ki, ben de size, “Emekli amirallerin bu toplumda ne karşılığı var ki, bir de darbe yapmaya kalkışsınlar” diyeyim.. Emekli amiraller, gazetelere özür dilettiriyorlar.. Cumhurbaşkanı’na sopa sallayan medya organları, attıkları manşetler yüzde yüz yalan çıktığı halde bırakın özür dilemeyi, iftiralarını daha da katmerleştirerek sürdürürken.. Sıra emekli amirallere gelince.. Anında haber internetten çıkarılıyor..
Yetmiyor.. Bir de özür dileniyorsa.. Özür dilenirken de..  “Buradan açıkça ilan ediyorum: Bu haber, Hürriyet’in yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmamaktadır” şeklinde iddialı ve kendilerini bağlayan cümleler sarfediliyorsa.. Yetmiyor.. “Bu haberin mağdur ettiği herkesten ve okurlarımızdan özür diliyoruz” ifadeleri ile, gazete başını öne eğiyorsa.. İşte bu, emekli amirallerin, bu ülkede ne kadar güçlü olduğunun delilidir. Kimse laga luga yapmasın.
Karahasanoğlu, yazısının devamında Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya bazı eleştiriler yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı