Ali Karahasanoğlu üçlü yemeğe bozuldu! Davutoğlu ucuza gitmemek için..

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu,Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener ile akşam yemeğinde bir araya gelmesine sert sözlerle tepki gösterdi.

GÜNDEM 22.01.2022, 10:55
13
Ali Karahasanoğlu üçlü yemeğe bozuldu! Davutoğlu ucuza gitmemek için..
Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun hedef alan bir yazı kaleme aldı. Karahasanoğlu, bugünkü yazısında Davutoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile aynı masada fotoğraf vermesine tepki gösterdi.
Ahmet Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu ve Akşener ile akşam yemeğinde bir araya gelmesini geçmişte AK Parti’deki görevleri üzerinden eleştiren Ali Karahasanoğlu, “Bu ülkede başbakanlık yapmış bir insanın. Tek başına iktidarda olan bir partinin genel başkanı olarak 2 yıla yakın süre başbakanlık yapmış bir insanın. Başbakanlıktan istifa ettikten sonra da, iktidarda olan parti tarafından el üstünde tutulan, saygı gösterilen bir ismin geleceği nokta bu muydu?” diye yazdı.
Davutoğlu’nun tek başına seçime giremeyeceğini ileri süren Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu, “Milli İttifak diye özetlenen dışardan HDP destekli, CHP+İyi Parti ittifakı ile seçime gireceği hemen hemen kesin.. Çünkü; “tek başına iktidar” diye çıktığı yolda, anket şirketleri kendisine % 1 oy bile zar zor verirken.. Sadece anket şirketlerinin tahminleri değil.. Bizzat kendisi de partisine bir şans tanımadığı için olsa gerek.. Bu ülkede 2 yıla yakın süre başbakanlık yapmış olmasına rağmen, gireceği seçimde kayda değer bir oy alamayacağını idrak etmiş olmalı ki. Millet İttifakı’nda ittifakta, ucuza gitmemek, “özgül ağırlığı”nı ittifak üyelerine kabul ettirmek için.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte önceki gün akşam yemeğinde bir araya gelmiş. Konuşulan konu, net olarak açıklanmıyor. Oysa akşam yemeğinde buluşan üç parti genel başkanı da, “Şeffaf yönetim” sözü ile meydanlara çıkıyorlar.” ifadelerini kullandı.
Karahasanoğlu, devamında şunları kaydetti:
“Siyasi iktidarı, şeffaf olmamakla suçluyorlar..
Kendilerinin çok daha şeffaf yönetim sergileyeceklerini iddia ediyorlar..
Ama 6 parti olarak bir araya gelip, parlamenter sisteme geçiş için yaptıkları görüşmelerin sonuçlandığını açıklamalarının üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen.
Hâlâ parlamenter sisteme geçiş için vardıklarını iddia ettikleri o uzlaşma metnini kamuoyu ile paylaşamadılar..
Hani şeffaf yönetim?
Hani şeffaf devlet yönetimi?
Hani, her şeyin, her atılan adımın, her mutabakatın millete aktarılacağı sözleri?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı