Ali Koç Külliye'ye neden gitti? İşte detaylar...

Görüşmede konuşulan yatırımın 500 milyon doları aşacağı iddia ediliyor. Volkswagen, yeni fabrika yatırımı için Türkiye’yi seçmiş, Eylül 2019’da Manisa Merkezli Türkiye birimini kurmuştu...

GÜNDEM 23.12.2021, 22:50
17
Ali Koç Külliye'ye neden gitti? İşte detaylar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
Görüşme basına kapalı gerçekleşti.
Erdoğan ile Ali Koç’un görüşmesine dair açıklama Cumhurbaşkanlığının Twitter hesabından yapıldı.
Görüşmede ne konuşulduğunu ise Odatv araştırdı. 
Ali Koç'un, Koç Holding’in, Alman Volkswagen'e fabrika yatırımı için tahsis edilen, ancak şirketin yatırım yapmaktan vazgeçtiği Manisa’daki arazide batarya üretim tesisi kurmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettiği öğrenildi. 
Görüşmede konuşulan yatırımın 500 milyon doları aşacağı iddia ediliyor. Volkswagen, yeni fabrika yatırımı için Türkiye’yi seçmiş, Eylül 2019’da Manisa Merkezli Türkiye birimini kurmuştu.
4 bine yakın istihdam sağlayacak fabrikanın Manisa’nın Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi ile Manisa OSB arasında 4 bin dönümlük bir alana kurulması ön görülüyordu. Bölgedeki arazilerin tapu ile kamulaştırma işlemlerinin büyük ölçüde yapılmıştı. Ancak VW geçen yılın sonunda pandemiyi gerekçe göstererek projeyi rafa kaldırınca arazi da kamunun elinde boşa çıkmıştı.
Koç Holding, mart ayında Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde düzenlenen törenle 2 milyar Euro'luk Cumhuriyet tarihinin en büyük otomotiv yatırımını açıklamıştı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı