Son Dakika

Ali Koç'tan şike davası açıklaması: Kim ne kadar ceza aldı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sarı lacivertli yönetim kurulu üyeleriyle, futbolda şike cezası kapsamında Silivri'de görülen davaya katıldı.

GÜNDEM 04.06.2021, 13:05
10
Ali Koç'tan şike davası açıklaması: Kim ne kadar ceza aldı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FETÖ’nün ‘futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü bugünkü duruşmasına katıldı. 
Yönetim Kurulu üyeleri dava için Silivri’ye gelen Koç, karar sonrası şunları söyledi:
"Fenerbahçe’nin bir pazar sabahı başlayan ve bugüne kadar maddi manevi çok büyük zararlara uğratan bu davada çok önemli bir noktaya geldik. Hukuki sonuçları ne olursa olsun, Fenerbahçe’ye yaşatılanlar… Fenerbahçelilerin bu uzun süreçte yaşadıkları hiçbir kelimeyle, hiçbir hukuki sonuçla ölçülemez. Rüzgarın nereden estiğine bakarak Fenerbahçemize kamuoyu önünde, medya aracılığıyla resmen alkışlayan, şakşaklayan biz hukuken olmasa da vicdanen hesaplaşacağız. Kul hakkı yediler, iftira attılar. insanlar kanser oldu, intihar etti. Yıllar sonra başlayan davalar olmak üzere uyguladıkları, planladıkları, iğrenç emellerine hizmet etmek için, bu ülkeyi yeniden dizayn etmek için devletin kılcal damarlarına kadar sirayet ederek ülkemize çok büyük zararlar verdiler. Biz bunlardan bir tanesiyiz. Allah bugünleri Türkiye’ye bir kez daha göstermesin. Burada yaşananlardan ders alınması lazım.”
Davada kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, futbolda şike kumpası davasında 1406 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eski polis memuru Lokman Yanık, 161 yıl 8 ay, dönemin İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube müdürü Nazmi Ardıç ise 1972 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
"Futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle Hidayet Karaca, “gizliliği ihlal”, “belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlarından cezalandırıldı.
Ayrıca soruşturmayı başlatan polis Ahmet Kalender ise en az 588 yıl hapis cezası aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı