Son Dakika

Ali Tunga kimdir?

Ali Tunga, Sezgin Baran Korkmaz'a ait olan Paramount Oteli'nde kalan Savunma Sanayi Başkanı Demir’in otel masraflarını karşılayan isim olarak biliniyor. Peki Ali Tunga kimdir? İşte hayatı ve kariyeri

GÜNDEM 16.06.2021, 10:55
52
Ali Tunga kimdir?
Ali Tunga, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarında adı geçen Bodrum'daki firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'a ait olan Paramount Oteli’nde (Royal Palace) kalanlardan biri olan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in masraflarını karşılayan isim olarak tanınıyor. Peki Savunma Sanayi Başkanı Demir’in otel masraflarını karşılayan iş insanı Ali Tunga kimdir?

Ali Tunga Kayseri'de doğdu ve Kayseri Lisesi Mezunu. Tunga'nın aynı liseden mezun olan eski Bakan Taner Yıldız'la aralarının iyi olduğu biliyor. Hatta Taner Yıldız, Ali Tunga'nın nikah şahitliğini yapan yedi isim arasında yer alıyor.
Oda TV'de yer alan habere göre Tunga geçmişte verdiği röportajda "Taner Yıldız'la aranız nasıl" sorusuna "Çok iyi. İkimiz de Kayseriliyiz ve aynı liseden mezunuz. Taner Bey çok iyi bir bakan olmasının yanı sıra, çok iyi bir aile babası ve çok iyi arkadaştır. Muhafazakâr yapısıyla herkese örnek olmuş biridir. Her kesimin muhabbetini kazanmıştır." verdiği aktarıldı.
2012 yılında Suudi Arabistan'dan gelen ve kendisini prens olarak tanıtan iş adamı Musa El Musa'ya gösterdiği ilgi ile Ali Tunga'nın adı gündem olmuştu.
Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde yapımı devam eden oteli gezdiği sırada inşaatın ordan sahile inerken El Musa ve beraberindekilerin ayakkabılarının kirlenmemesi için çamurlu zemine karton serilmişti. Daha sonra Ali Tunga ile kendisini prens olarak tanıtan iş adamı Musa El Musa helikopterle Sapanca'ya gitmişti.
Elektrik süpürgeleri üreten Rainbow firmasının Türkiye Distribütörü Ali Tunga eski eşinden olan çocugunu Türkiye'ya kaçırdığı gerekçesi ile iş seyahati için gittiği Almanya'da yakalanmış ve 6 ayı Almanya'da olmak üzere yaklaşık 1.5 yıl cezaevinde kalmıştı. Rainbow Türkiye Temsilcisi Ali Tunga 2005 yılında Ekşioğlu Grubu Başkanı Hasan Ekşi, yerli ortakları ve iki yabancı grupla Star TV'ye talip oldular.
Tunga ve arkadaşları ihalenin yapılacağı günün sabahı, 'dosyayı yeterince inceleme fırsatı bulamadık' diyerek Star TV'den vazgeçtiklerini açıkladılar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı