Alman devi Opel'den tarihi karar! Üretimi durdular

Opel çip krizi nedeniyle Almanya’da üretimi durdurma kararı aldı. Peki, üretim ne kadar duracak? İşte, merak edilenler.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 02.10.2021, 19:00
7
Alman devi Opel'den tarihi karar! Üretimi durdular
Alman otomobil üreticisi Opel küresel çip krizinden etkilenen firmalar arasında girdi.  Almanya’nın Eisenach şehrindeki üretim tesisinde 2022’nin başına kadar üretime ara verildiği açıklandı. Stellantis Grubu'nun otomobil şirketi olan Opel, Almanya'daki fabrikasında küresel yarı iletken çip krizinin beraberinde getirdiği tedarik sorunu nedeniyle üretimi bir süreliğine askıya aldı. Opel’in yaptığı açıklamaya göre üretime en erken 2022 yılında başlanması bekleniyor.
Otomobil dünyasında yaşanan çip krizi uzun zamandır pandeminin de etkisi ile pek çok sektörde sıkıntıya neden oluyor.  Bilgisayardan otomobile aklınıza gelebilecek pek çok elektronik eşyada yarı iletken maddeler ile tasarlanmış çipler kullanılıyor. Koronavirüs sebebiyle elektronik ürünlere talebin artması ve pandeminin olumsuz etkileri sonucunda çip üretiminde yaşanan aksaklıklar tüm dünyada onlarca sektörün çip krizi sorunu yaşamasına sebep oldu. 
Son olarak Alman otomobil üreticisi Opel üretim yapan bir fabrikasında gelecek haftadan itibaren yeni yıla kadar üretimi durdurdu. Küresel kıtlık yaşanan çipler ile ilgili araştırma yapan AlixPartners şirketinin yaptığı araştırmanın sonucuna göre çip sıkıntısı endüstride maliyetlerin artmasına sebep oldu. Ayrıca yarı iletken çip arzında yaşanan sıkıntı, küresel otomotiv endüstrisinde bu yıl 210 milyar dolarlık ciro kaybına neden olacak.
Tüm sektörler bu yıl 7,7 milyon araçlık üretim kaybı yaşanmasına sebep olan çip krizinin en kısa zamanda çözüme kavuşmasını bekliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı