Almanya hükümeti Uniper’i kurtardı: Yüzde 30 hisse alacaklar

Almanya hükümeti, zor durumdaki enerji şirketi Uniper’i kurtarmak için yüzde 30 hissesini almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

EKONOMİ 22.07.2022, 14:55
5
Almanya hükümeti Uniper’i kurtardı: Yüzde 30 hisse alacaklar
Uniper ve Almanya hükümeti arasındaki kurtarma paketine ilişkin haftalardır devam eden görüşmeler sonuçlandı. Alman hükümeti, Finlandiya merkezli Fortum'un Almanya'daki bağlı ortaklığı olan doğal gaz ithalat şirketi Uniper'i kurtarmak için hisse alımı ve kredi yardımı yapacak.  
Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Uniper’in yüzde 30 hissesini almak için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Açıklamada Uniper’de yaşanan problemleri bu yıl ve gelecek yıl omuzlayabileceklerini ve gerektiği sürece yardım edeceklerini belirten Scholz, “Uniper’e 7,7 milyar euro hibrid sermaye koyacağız ve Alman Kalkınma Bankası’ndan (KfW) 9 milyar euro kredi açacağız” dedi. 
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle enerji fiyatlarının yükselmesi Uniper'ı spot piyasada daha yüksek fiyatlardan, büyük miktarlarda doğalgaz almaya itmişti. Rus doğalgazının Avrupa'daki en büyük alıcısı konumundaki Düsseldorf merkezli şirket bu nedenle bir süredir darboğazdan geçiyor. Uniper, 8 Temmuz'da Alman hükümetinden kurtarma paketi talep etmişti. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı