Almanya'dan yüzde 7.5'lik enflasyonla mücadele için 3. önlem paketi

Almanya'da tüketici ve işletmecileri enflasyondan korumak adına toplu taşımada indirim ve yaklaşık 9 bin enerji-yoğun şirket için 1,7 milyar euroluk vergi indirimini içeren önlem paketi açıklandı.

DÜNYA 04.09.2022, 15:45
2
Almanya'dan yüzde 7.5'lik enflasyonla mücadele için 3. önlem paketi
Almanya, tüketicileri ve işletmeleri yüzde 7.5 olarak açıklanan enflasyondan korumak için hazırladığı üçüncü önlem paketini kamuoyuna duyurdu.
İndirimli toplu taşıma ve vergi indirimi gibi önlemleri içeren üçüncü önlem paketinin büyüklüğü ise 65 milyar euro olarak açıklandı.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre Almanya'da hükümetin bugün açıklanan üçüncü önlem paketine göre tüketicileri ve işletmeleri hızla artan enflasyonun etkilerinden korumak için toplam 65 milyar euro harcanacak.
Başbakan Olaf Scholz’un liderliğindeki üç partili koalisyonun üzerinde anlaştığı üçüncü önlem paketine göre toplu taşımada indirimli seyahatin uzatılması ve yaklaşık 9 bin enerji-yoğun şirket için 1,7 milyar euroluk vergi indirimi gibi bir çok alanda çalışmalarda bulunuldu.
Başbakan Scholz katıldığı bir konferansta, “Açıklanan üç önlem paketi arasında şimdiye dek en büyük paket bu oldu” açıklamasında bulundu.
Scholz, Maliye Bakanı Christian Lindner'in şirketlerin aşırı kazançlarından elde edilecek vergilerin iki haneli milyar eurolara ulaşacağı açıklamasına da değinerek bu vergi gelirlerinin son tüketicinin enerji maliyetlerini azaltmakta kullanılacağını söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı