Almanya'nın Türkiye'ye sattığı denizaltılar Yunanistan'ı korkuttu!

Ege'de eylemleriyle tansiyonu yükselten Yunanistan'da, Almanya'nın Türkiye'ye sattığı denizaltılar nedeniyle panik hakim.

DÜNYA 11.07.2021, 03:05
13
Almanya'nın Türkiye'ye sattığı denizaltılar Yunanistan'ı korkuttu!
Yunan medyasında yer alan bir habere göre, Yunanistan'ın "Satmayın" talebine rağmen, Almanya Türkiye'ye oldukça gelişmiş denizaltılar satmaya devam ediyor. Haberde, "Atina'nın görmek isteyeceği son şey güçlü bir Türk donanması" ifadelerine yer verildi. Ayrıca Yunanistan'ın yaşananları endişeyle izlediği de belirtildi.
Haziran ayında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Almanya'dan Türkiye'ye yönelik denizaltı satışının durdurulması talebinde bulundu. Ancak Yunanistan, bu talebi karşısında beklediği yanıtı alamadı. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, satışın durdurulamayacağını, hatta ertelenemeyeceğini söyleyerek Yunanistan'ın talebini reddetti. Alman Bakanlığı'na göre, altı tip U-214 denizaltısını inşa eden Thyssen şirketi, 2002 yılında imzalanan sözleşmeye bağlı kaldı.

Yunan medyası, konuyla ilgili bir haber yaptı. Haberde, Türkiye'nin, hem süper güçlerin hem de NATO'nun ve Rusya'nın onlarca yıldır rekabet ettiği hassas, stratejik bir alan olan, jeopolitik öneme sahip Doğu Akdeniz'de su altında da güçlenmeye başladığı dile getirildi. Yunan gazeteci Philip Chrysopoulos'un Greek Reporter için kaleme aldığı haberde, Atina'nın görmek isteyeceği son şeyin su altında güçlendirilmiş bir Türk Donanması olduğu ifadelerine yer verildi.

Chrysopoulos, yazısına "Yunanistan'ın, AB'nin Ankara'ya askeri ambargo uygulanmasına yönelik taleplerine rağmen, Almanya bu konuda Türkiye'yi desteklemeye devam ediyor" sözleriyle devam etti. Bu hamlenin Türkiye'nin uluslararası askeri ve ekonomik arenada daha iyi ve daha geniş bir yer edinmesine kapı açacağının altını çizen yazıda, U-214 tipi Alman denizaltılarına dair bilgiler de yer aldı.

Bu denizaltılar, dizel motorunu besleyen oksijene erişmek için yüzeye çıkmak zorunda kalmadan çalışabiliyor. Bu özellik sayesinde denizaltı haftalar boyunca görünmeden ve ses çıkarmadan su altında ilerleyebiliyor. Chrysopoulos'un haberinde ayrıca Yunanistan'ın, yeni Alman U-214 tipi denizaltılar harekete geçirildiğinde Türkiye'nin denizaltı gücünün artacağı için, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle güçlendirilen deniz cephanesini endişeyle izlediği de kaydedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı