Altılı Masa, Bekir Bozdağ'ın hedefinde: Kavga çıkar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medyadan Altılı Masa'yı hedef aldı. Bozdağ, "Böyle bir masadan çıksa çıksa ihtilaf çıkar, kavga çıkar" dedi.

SİYASET 15.01.2023, 17:45
1
Altılı Masa, Bekir Bozdağ'ın hedefinde: Kavga çıkar
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri AKP,  MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı ile  CHP,  İYİ Parti,  Saadet Partisi, GELECEK, DEVA ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın arasında geçmesi bekleniyor.
Cumhur İttifakı başkanlık sistemini diretirken, Altılı Masa etrafında toplanan parti liderleri seçimi kazandıktan sonra "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"e geçiş yapacak. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem doğrultusunda geçiş programını hazırlayan Altılı Masa bu kez AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın hedefinde.
Sosyal medyadan Altılı Masa'yı hedef alan Bekir Bozdağ, "Böyle bir masadan çıksa çıksa ihtilaf çıkar, kavga çıkar" diyerek sınırını aştı.
Bozdağ açıklamasında şunları kaydetti:
"Çift başlı yönetime izin veren parlamenter sistemde çok bedel ödemiş ve bu yüzden hükümet sistemini değiştirmek zorunda kalmış Türkiye'nin, başkansız ya da 6 veya 7 eş başkanlı bir yönetim sisteminde daha ağır bedeller ödeyeceği tartışmasızdır. 6 veya 7 eş başkanlı bir yönetimde, istişarede ihtilaf halinde son sözü söyleyecek veya herkesin kararına uyacağı bir başkan olmadığı vakit hiçbir ihtilaf çözülebilir mi? Başkansız ya da 6 veya 7 eş başkanla bir dernek, şirket, bakkal bile yönetilemezken Türkiye yönetilebilir mi?
Altılı masadakilerin vadettiği yönetim tarzı, açık bir yönetilmezlik sistemidir. Herkesin kendini eşit baş, başkan kabul ettiği bir masadan kolay kolay uzlaşma, karar çıkmaz. Böyle bir masadan çıksa çıksa ihtilaf çıkar, kavga çıkar, kriz çıkar, kaos çıkar, istikrarsızlık çıkar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı