Altılı masa yarın toplanıyor gündem adaylık

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin yer aldığı masada, adaylık ve milletvekili seçimlerinin tüm detaylarıyla ele alınacağı öğrenildi

GÜNDEM 25.01.2023, 04:35
Altılı masa yarın toplanıyor gündem adaylık
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi tarafından kurulan Altılı Masa, 11’inci buluşmasına hazırlanıyor. Perşembe günü yani yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde gerçekleşecek zirve öncesi en önemli gündemin “cumhurbaşkanı adaylığının” olması bekleniyor.

Altılı Masa’da bulunan liderler bu zirvede, cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecini ele alacak. Masanın ikinci önemli gündem başlığının ise 30 Ocak’ta açıklanacak 30 Ocak’ta da Geçiş Süreci Yol Haritası ve Ortak Politikalar Metni olacak. Söz konusu Ortak Politikalar Metni, Altılı Masa’nın hükümet metni olarak tanımlanırken, masanın ekonomi kurmaylarının hazırladığı çalışmada vatandaşın hayatına dokunan önemli düzenlemeler yer alıyor. Masada ayrıca milletvekilli seçimlerinde izlenecek yol haritası, detaylarıyla ele alınacağı öğrenildi.

Hükümet programının 9 ana başlık ve 73 alt başlıktan oluşacağı ifade ediliyor. Sektörel konular başta olmak üzere hukuk, adalet, ifade özgürlüğü ve insan haklarının da çalışmada yer alıyor. Aynı zamanda Altılı Masa’nın ekonomi kurmayları fiyat istikrarın sağlanması için de ciddi çalışmalar yaptı. Söz konusu çalışmalarda vatandaş üzerine bindirilen vergi yükünün azaltılması da hedefleniyor. Bu çalışmalar içerisinde çiftçiye mazotun vergisiz verilmesi, birçok üründe vergi dilimlerinin azaltılması üzerinde çalışmalar yapıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı