'Altılı masada' fitne uyarısı! Meral Akşener böyle uyardı...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Çankaya ilçesinde kanaat önderleri ve iş insanları ile bir araya geldiği toplantıda 'altılı masa' için fitne uyarısında bulundu.

SİYASET 21.09.2022, 18:10
2
'Altılı masada' fitne uyarısı! Meral Akşener böyle uyardı...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Ankara’nın Çankaya ilçesinde kanaat önderleri ve iş insanları ile bir araya geldi. Akşener, “Cumhur İttifakı’nın bileşenleri elbette altılı masada fitne çıkarmak için elinden geleni yapacaktır. Çünkü onlar için hayat memat meselesi. Yani inanılmaz bir yolsuzluk var, inanılmaz bir kayırmacılık var, liyakatsizlik var, yargı skandalları zinciri var bu ülkede. Hukuk yok bu ülkede. Demokrasi attaya gitti bu ülkede... Dolayısıyla bu seçim, bir kazanılması gereken bir seçim. İki; stratejinin, aklın, mantığın merkezde olması gereken bir seçim. Demokrasiyle, sandıkla, oylarınızla mutlaka alınması gereken bir seçim ki sistemi değiştirelim. Buradaki mesele, Tayyip Bey veya bir başkası değil. O sandalyeye en temiz, en düzgün arkadaşımızı oturtalım, bir sene sonra bambaşka bir insan haline gelmezse adımı değiştiririm. Bu derece iddialıyım.” dedi.
Akşener, burada yaptığı konuşmada altılı masa hakkında şunları söyledi:
Bu konuda sizlere düşen önemli bir görev var. STK’larımızdan, muhtarlarımızdan bahsediyorum. O görev de siyasetçileri gerçeğe, akla, stratejiye çekmektir. Cumhur İttifakı’nın bileşenleri elbette altılı masada fitne çıkarmak için elinden geleni yapacaktır. Çünkü onlar için hayat memat meselesi. Yani inanılmaz bir yolsuzluk var, inanılmaz bir kayırmacılık var, liyakatsizlik var, yargı skandalları zinciri var bu ülkede. Hukuk yok bu ülkede. Demokrasi attaya gitti bu ülkede. Gençlerimiz oluk oluk, gruplar halinde yurt dışına gitmek için yol arıyor. Giresun Yağlıdere’den gençler Meksika’ya gidiyor, ABD’ye gidiyor. Ne için gidiyorlar? Nefes alabilmek için. Biz siyasetçilerin görevi, bu çocuklara doğru dürüst bir vatan bırakmaktır. Herkesin birbirinden nefret ettiği bir siyaset diliyle bunu başarmak mümkün değil. Dolayısıyla bu seçim, bir; kazanılması gereken bir seçim. İki; stratejinin, aklın, mantığın merkezde olması gereken bir seçim. Demokrasiyle, sandıkla, oylarınızla mutlaka alınması gereken bir seçim. Ki sistemi değiştirelim. Buradaki mesele, Tayyip Bey veya bir başkası değil. O sandalyeye en temiz, en düzgün arkadaşımızı oturtalım, bir sene sonra bambaşka bir insan haline gelmezse adımı değiştiririm. Bu derece iddialıyım.
Bendeki şans, 2,5 yaşımdaki torunumda yok. 10 yaşındaki halimi düşünün, 56 sene önce Meral’e verilen şansın binde biri, benim köyümde doğan kız çocuklarında yok. Türkiye’nin ciddiyetsizlikten beli kırıldı. Abuk sabuk işlerle meşguliyetin neticesinde birbirimize düştük. ‘Cambaza bak Türkiye’den ‘gerçeğe bak Türkiye’ye getirmek durumda olan bizleriz. Bu; gençlerimize, çocuklarımıza, torunlarımıza olan borcumuzdur. Derdimiz budur.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı