Altılı masanın 'aday' gündemli toplantısı Saadet Partisi'nde başladı

Son dakika... Millet İttifakı’nı oluşturan altılı masanın ikinci tur görüşmelerinin son toplantısı bugün saat 14.00’te Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

GÜNDEM 02.03.2023, 14:55
Altılı masanın 'aday' gündemli toplantısı Saadet Partisi'nde başladı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, beş genel başkanı Genel Merkez binası önünde tek tek karşıladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; Saadet Partisi Genel Merkezi’nin girişinde, Karamollaoğlu ile ayrı ayrı fotoğraf çektirdikten sonra içeriye geçti.
Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanının 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmelerin ilk tur çalışmaları Saadet Partisi ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim’de, CHP Genel Merkezi’nde yapılmıştı.
Liderler 26 Ocak 2023’te, İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya gelmişti. Bu toplantını ardından, Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, 30 Ocak’ta Ankara’da yapılan altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantı ile açıklanmıştı.
Milli İttifakı’nın genel başkanları, 13 Şubat Pazartesi günü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelecekti.  Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki depremin ardından Millet İttifakı liderleri, deprem bölgesini ziyaret etti. 13 Şubat’taki toplantının bu nedenle ertelendiği açıklanmıştı.
Altı siyasi partinin genel başkanı 18 Şubat’ta Saadet Partisi Genel Merkezi’nde “deprem” özel gündemi ile toplanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı