Altılı Masa'nın temsilcileri, önerdikleri yeni sistemi anlatacak

Muhalefet blokunu oluşturan altı siyasi partinin ortak çalışma ile gündeme getirdiği “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” Kartal’da düzenlenen panel ile STK yöneticilerine anlatılacak.

GÜNDEM 17.06.2022, 20:20
3
Altılı Masa'nın temsilcileri, önerdikleri yeni sistemi anlatacak
Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği'nin 18 Haziran 2022 ‘de 13.30 – 17.30 saatleri arasında, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceği panele muhalefet blokunu oluşturan altı siyasi partinin Genel Başkan Yardımcıları konuşmacı olarak katılacak.
İki oturumda gerçekleşecek panelin, Hukukçu Ece Güner Toprak'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk oturumunda  CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Yeneroğlu, DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp konuşmacı olacak.
Gazeteci Sedef Kabaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelin ikinci oturumunda ise; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Ayhan Sefer Üstün,  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya konuşmacı olacak.
Düzenleyecekleri panelle ilgili açıklama yapan Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Metin Ağırman amaçlarını Türkiye'nin yeniden demokratikleşme sürecine güçleri ölçüsünde katkı sunmak olarak özetledi.
Ağırman konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
* Türkiye'nin yıllardır sürdürdüğü demokrasi gelişiminde uğradığı sekteyi ibretle görüyor ve endişeyle izliyoruz.
*Her bir karışını ve her bir ferdini aynı sevdiğimiz ülkemizin uluslararası hukuk normlarından, eşitlikçi hukuk siteminden ve temel insan haklarından uzaklaşan, tek karar vericili bir sisteme doğru evrilmesini doğru bulmuyoruz.
*Bu nedenle Cumhur İttifakı'nın getirdiği sisteme alternatif olarak Millet İttifakı'na mensup toplumun inanç, yaşam ve siyasi tüm katmanlarını kapsayan 6 siyasi partinin ortak bir akılla gündeme getirdiği “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” önerisini daha iyi anlamak, sürece sivil ve demokratik kitle örgütleri olarak sunabileceğimiz katkıları çözümlemek amacıyla bu paneli düzenliyoruz.
* Panel'de ülkemizde var olan sorunların temel nedenlerini belirleyerek, müdahale noktalarını bulmak ve olumlu değişimi etkileyecek stratejilerin neler olacağını kamuoyu ile paylaşmak temel düşüncemizdir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı