Altın alacak veya satacaklar dikkat! Gram altın için son tahmin geldi

Düşüş eğilimi gösteren altın piyasasına ilişkin kuyumcu esnafından tahmin geldi. Gram altın alacak ve satacakları uyaran esnaf, fiyatların yükseleceğine işaret etti.

EKONOMİ 10.03.2023, 20:55
Altın alacak veya satacaklar dikkat! Gram altın için son tahmin geldi
Son günlerde altın piyasası düşüş gösteriyor. Birçok kişinin yatırım için güvenli limanı olarak tercih ettiği değerli metalde bu durumun geçici olduğu belirtiliyor. Piyasalardaki düşüşün bir alım fırsatı oluşturduğunu belirten kuyumcu esnafı, elindeki altını satmak isteyenleri ise bir süre beklemeleri konusunda uyardı.

Altının önümüzdeki haftalardan itibaren yükseliş gösterme ihtimalinin yüksek olduğunu belirten kuyumcu Emre Öztürk, “Bu gerileme alım fırsatı doğuruyor çünkü yaz aylarına doğru altındaki yükseliş devam edecektir” dedi.
Altın fiyatlarındaki düşüşün alım fırsatı olduğunun altını çizen kuyumcu Emre Öztürk, "Gram altında özellikle geçen hafta rakamlar biraz daha üst seviyelerdeydi. Altının gram fiyatı yaklaşık olarak bin 150 seviyelerine tırmanmıştı. Bu hafta Fed başkanının faiz arttırma gibi bir düşüncesi olduğunu belirtmesiyle beraber özellikle Türkiye'de gram altın bin 110 seviyelerine kadar geriledi" ifadelerini kullandı.

Öztürk, "Bu gerileme alım fırsatı doğuruyor çünkü yaz aylarına doğru altındaki yükseliş devam edecektir. Müşterilerimize bu düşüşlerin bir alım fırsatı olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Acil durumlar haricinde altın satmak için doğru zaman olmadığını belirten Öztürk, vatandaşları şu ifadelerle uyardı: "Özellikle gram altında bin 135 ve bin 140 seviyeleri önemli. Bu seviyeler aşıldığında da çok rahat bin 150, bin 155’i tekrardan hızlı bir şekilde görebileceğimizi söyleyebiliriz. Şu anda altın için alım yapmayı düşünenler varsa aslında bu fiyatlar fırsat fiyatı diyebiliriz, alım yapabilirler. Bozdurmayı düşünenler varsa da eğer herhangi bir sıkıntıları yoksa kısa süre daha bekleyebilirler ve yükseldiğinde tekrardan onları nakit paraya dönüştürebilirler. Şu andaki fiyatlar tamamen bir alım fırsatı diyebiliriz. Özellikle çeyrek altın şu anda bin 845 seviyelerinde seyrediyor, Cumhuriyet altını da 7 bin 550 seviyelerinde seyrediyor, bu fırsat değerlendirilebilir. Önümüzdeki haftalarda altınlardaki yükseliş devam edecektir diye düşünüyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı