Altın alımında yeni dönem! Kuyumcuya gidecekler dikkat

İstanbul Kuyumcular Odası altın alım satımlarda sahteciliğin önüne geçmek için önemli bir düzenlemeye gidildiğini duyurdu.

EKONOMİ 04.08.2021, 05:25
7
Altın alımında yeni dönem! Kuyumcuya gidecekler dikkat
Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen Kuyumcular Odası altın alım satımındaki güven ortamını artıracak bir değişiklik gerçekleştirdi.
İstanbul Kuyumcular Odası 'İKO-güvenCE' etiket sistemini geliştirdiğini duyururken bu sistem için 24 ay boyunca çalışıldığını açıkladı. Bu sistemle birlikte altında düşük ayar ve taklit şikayetlerinin azaltılması amaçlanıyor.
Son zamanlarda altın alımlarında dolandırıcılılık şikayetlerinin artması üzerine 'İKO-güvenCE' sistemine geçildiğini açıklayan konuşan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık konuyla ilgili yaptığı açıklamada “"Bu zamana kadar bazı müşterilerimizin yaşadığı mağduriyetler oldu. İKO-güvenCE etiketiyle amacımız bu mağduriyetlerin önüne geçmek. Buradan esnaflarımızın bu uygulamaya katılmalarını talep ediyorum" diye konuştu

Geliştirdikleri İKO-güvenCE etiket sisteminin ne olduğunu ve detaylarını paylaşan Mustafa Atayık bu sistemle kuyumcu esnafı ve altın alacak vatandaşlar arasındaki güven ortamının daha rahat kurulabileceğini söyledi.

Çalışması iki  yıl süren uygulamanın dün başlatıldığını duyuran Mustafa Atayık konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı
"İstanbul Kuyumcular Odası olarak, kuyumcu esnafımızla yerli ve yabancı tüketici arasında güven duygusunu en üst düzeye çıkarmak için böyle bir uygulamaya başladık. Bu zamana kadar bazı müşterilerimizin yaşadığı mağduriyetler oldu. Amacımız bu mağduriyetlerin önüne geçmek. Buradan esnaflarımızın bu uygulamaya katılmalarını talep ediyorum. Çünkü İKO-güvenCE etiketini gören kişiler artık daha rahat alışveriş yapabilecek. Düğün sezonu açıldı. Oda ve derneklere üye olmayan kişiler tarafından kötü niyetli uygulamalar söz konusu oluyor. Taklit, düşük ayar ve altın yerine bijuteri ürün satılıyor. Özellikle düğünlerde bu durumla sık karşılaşıyoruz. Bu uygulama altında düşük ayar ve sahteciliğin önüne geçecek"
Kuyumcu Feyzullah Ören ise yeni gelen sistemden memnun olduğunu, yapılan çalışmayla altın almaya gelen müşterinin ürünün nereden alındığı, altının kaç ayar olduğunu ve ürünün İstanbul Kuyumcular Odası tarafından denetlendiğini görebileceğini söyledi Esnaf Feyzullah Ören "Bu uygulama kuyumcular olarak bizi mutlu etti Şu an bütün ürünlerimizde bu kod mevcut. Bu uygulamanın nedeni İstanbul Kuyumcular Odası'nın her kuyumcuyu kontrol etmek istemesi" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı