Altın alınır mı? sorusuna Ekonomist Prof. Dr. Öngel’den net cevap!

Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel altın fiyatının gidişatını merak eden vatandaşlar için "Altın güvenli liman olma özelliğini yine koruyacak gözüküyor" yorumunu yaptı.

EKONOMİ 15.03.2023, 16:30
1
Altın alınır mı? sorusuna Ekonomist Prof. Dr. Öngel’den net cevap!
Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, 2023 yılının ekonomik açıdan ilk çeyrek değerlendirmesini gerçekleştirdi.
Altın fiyatları ABD'den gelen banka iflasları haberleriyle yükselişe geçtiği görülürken Öngel "Altın güvenli liman olma özelliğini yine koruyacak gözüküyor" yorumunu yaptı.
Ögel analizinde "Dünya Bankası tarafından Ocak ayında aşağı yönlü revize edilerek yüzde 2,7 olacağı ön görülen büyüme rakamının yüzde 4 seviyelerinde gerçekleştiği izlenebilir. Tabii bu şekilde bir ekonomik canlılık geçen hafta tek haneli olarak ilan edilen işsizlik rakamlarının benzer seviyede kalmasına da yardımcı olacaktır” ifadelerinde bulundu.
Ekonomik gelişmeler içerisinde altının bu yıl da güvenli liman olma özelliğini koruyacağını aktaran Öngel, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
“Yatırım ortamı ve finansal enstrümanlar açısından değerlendirme yapıldığında ise özellikle ABD’de gerçekleşen Silicon Valley Bankası iflasının ardından 2023 yılı için Borsa İstanbul’un 2022 yılı gibi olmasa da getiri şansı olan alan olduğu söylenebilir. Özellikle yurtdışı gelişmelerden çokça etkilenen altında güvenli liman olma özelliğini yine koruyacak gibi gözüküyor. Diğer yandan yeni bir stable coin krizi yaşayan kripto para piyasasının kısa vadede toparlanması mümkün gözükmezken, seçim sonuçlarının netleşeceği güne kadar mevduat tarafında da negatif faiz politikası devam edecektir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı