Son Dakika

Altın duvarı yıkılıyor! Yatırımcı büyük kazanabilir

Altın piyasasında aşağı yönlü değişim sürerken analistlerden altın yatırımcılarına dikkat çeken uyarılarda bulundu.

EKONOMİ 23.08.2021, 21:45
3
Altın duvarı yıkılıyor! Yatırımcı büyük kazanabilir
Altın piyasasında haftanın ilk gününde geçtiğimiz günlerde yaşanan aşağı yönlü değişimin etkileri devam ediyor. Son dönemde yaşanan düşüşle birlikte 500 lira barajını aşan gram altın anlık olarak 490 liradan işlem görüyor. Dünyaca ünlü analist James Hyerczyk’ın altın piyasasına ilişkin yorumlarını ve analizlerini derledik.

Altın vadeli işlemleri, Cuma günü küçük bir kazanç elde etti. Analist James Hyerczyk’e göre fiyat hareketi, yatırımcı kararsızlığını ve yaklaşmakta olan oynaklığı resmediyor. Ancak, Federal Rezerv’in teşvik planları üzerindeki belirsizlik göz önüne alındığında, bu mevcut piyasa koşullarının doğru bir değerlendirmesi gibi görünüyor.
Yatırım uzmanlarına göre, tepki gören kilit alan 1.795 ile 1.800 dolar arasında. Analist, bu fiyat aralığının, traderların direnç olarak gördüğü 17 Haziran ile 2 Temmuz arasında ilk olarak ilgi alanı haline geldiğini ve 6 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri ​​arasında bu alanın desteklendiği değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca James Hyerczyk şu değerlendirmelerde bulundu:
"Şimdi yine direnç gibi davranıyor. Bu aralıktaki fiyat hareketi, Fed faaliyetine bağlı. Direnç gibi davrandığı 17 Haziran ile 2 Temmuz arasında, yatırımcılar Fed’in ilk faiz artırımını devam ettirme kararına tepki gösteriyorlardı. Altın 2 Temmuz ile 5 Ağustos arasında 1.795 ile 1.800 dolar arasında destek sağlarken, traderlar Fed’in daraltma karar sürecinin önemli bir bileşeni olan  ABD işgücü piyasasının gücü konusundaki belirsizliğe tepki gösteriyorlardı."

James Hyerczyk altının dalgalandığı aralığı işaret ederek şunları söyledi:
"6 Ağustos’ta altın 1.795 dolara düştü, sonrasında 9 Ağustos’ta 1.677,90 dolara düştü ve tahmin ettiğiniz gibi 1.795 dolar ile 1.800 dolar aralığına geri döndü. Geçen haftanın en yüksek seviyesi olan 1.797.60 dolar, ralliyi durdurdu. Bu ralli, Fed’in daraltma karar sürecindeki bir diğer önemli bileşen olan, beklenenden daha zayıf olan tüketici enflasyon verileriyle desteklendi. 1.795 ile 1.800 dolar aralığı altın piyasasının yönünü kontrol ediyor gibi görünüyor. Öyle anlaşılıyor ki Fed, daralma planlarını netleştirene kadar yakın vadede bunu yapmaya devam edecek."

Kriptokoin.com'da yer alan habere göre,  Dünyaca ünlü analist James Hyerczyk, koronavirüs dalgalanması ve Afganistan’daki durum göz önüne alındığında, Fed’in şu anda böyle bir açıklama yapmasının ihtiyatlı olacağını düşünmüyor.
Bu şekilde Fed yetkililerinin, başka bir tarım dışı maaş bordrosu raporunu ve tüketici enflasyon verilerini görme şansına sahip olacağını vurgalayan James Hyerczyk, "Fiyat hareketini ve sipariş akışını 1.795 dolar ile 1.800 dolar arasında izlemeye devam edin. Traderların bu alana tepkisi, yakın vadede düşüşe neden olabilir. Şu anda direnç bu aralıkta." tespitinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı