Son Dakika

Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? İslam Memiş'ten bomba tahmin

Altın fiyatları geçen hafta sert dalgalanmaya neden olmuş ve düşüşler yaşanmıştı. Peki altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? sorusuna İslam Memiş cevap verdi.

EKONOMİ 21.06.2021, 10:55
12
Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? İslam Memiş'ten bomba tahmin
Altın fiyatları, Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrasında sert dalgalanmış ve düşüşler yaşanmıştı. Powell'ın piyasaların manipüle eden açıklaması sonrası yatırımcılar bunu fırsat bilerek yüksek fiyattan satışlarını gerçekleştirdi. Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları tepki alımları ile birlikte yükselişe geçti. Yaptığı altın fiyatları yorumları ile bilinen İslam Memiş, bugün sosyal medya kanalından yeni bir video yayınlayarak "Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi?" sorusuna cevap verdi. milligazete.com.tr

Ons altın fiyatının haftayı 1764 dolardan tamamladığını belirten Memiş, yeni haftaya 1768 dolardan başladığını kaydetti. Bu hafta altının ons yönünde düşüşlerini yapabilmesi için 1760 dolarlı seviyenin aşağı doğru kırılması gerektiğini ifade eden Memiş, "Yükselişlerin devam edebilmesi için ons altın seviyesinin 1805 doları aşması gerekiyor" dedi.
Haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayan altın fiyatının Memiş, bu yükselişlerin tepki alımı olduğunu belirtti. Tepki yükselişlerinin bugün ve yarın da devam edeceğini belirten İslam Memiş, şöyle konuştu:

Elinde TL bulunduran vatandaşların altın fiyatlarında yaşanan düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirmesi gerektiğini belirten Memiş, "490 TL'ye kadar gram altın fiyatının gerilediğini gören ve biraz daha gerileyecek, bekleyeyim diyenlerin bugün Kapalıçarşı'da 500 TL üzerini gördüğünde acaba alayım mı? diye sorularını kendisine sorduğunu" kaydetti.
Gram altın fiyatının 475 ila 500 TL arasında gidiş gelişlerin yatırımcılarına orta ve uzun vadede iyi alım fırsatı verdiğini belirten Memiş şunları kaydetti:

Altın fiyatlarının daha da yükselebileceğini belirten Memiş, "Satışların kalıcı olabilmesi için Fed'in çıkıp faizleri şu tarihte arttıracağım demesi gerekiyor. Ancak Fed bunu diyemez. Çünkü bu kadar para basılan bir piyasada enflasyonu piyasalar daha görmedi. Enflasyonu daha hiç kimse bilmiyor" dedi.
Altın fiyatlarının enflasyon karşısında kral olacağını ifade edecen İslam Memiş, "Ama bu işten karlı çıkacak olanlar sabırla bekleyenler olacak. 490 - 510 seviyesinden almayan 530-560 liradan almaya başlayacak. Elinizdeki malınıza sahip çıkın ve malınızın kıymetini bilin" ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde sınırlı da olsa yükselişle başladı. Gram altın fiyatı 500 TL sınırında bulunuyor.
Çeyrek altın fiyatı 816 liradan satılıyor.
Cumhuriyet altın fiyatı ise 3.258 lira seviyesinden satılarak işlem görüyor.
"Teknik olarak yükselişlerin devam etmesi için ons altının 1805 doları aşması gerekiyor. Hatta altının 1820 dolar üzerinde kalıcı olamazsa tekrar 1760 doların altında aşağı yönlü kırılabilir. Bu hafta 1760 aşağısını kritik destek seviyesi olarak 1805 seviyesini ise kritik direnç seviyesi olarak takip edeceğiz."
"Geçen hafta sert bir şekilde gerileyen altın fiyatının iki gün sonra hızlı bir şekilde toparlandı. Biz bu senaryoları geçen sene de gördük. Yıl içerisinde satış baskısı nedeniyle 1450 dolar seviyesinden 2075 dolar seviyesine kadar yükseldiğini gördük. Gram altın fiyatının 297 lira seviyesinden 540 lira seviyesine kadar yükseldiğini geçen yıl hepberaber gördük. Şimdi 538 lria seviyesi test edildi ancak onun yanında 490 lira seviyesini de gördük. Bu 550 - 560 lira seviyesini görmeyeceğimiz ya da yıl içerisinde 600 lira seviyesini görmeyecemiğiz anlamını taşımıyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı