Altın fiyatları için kritik gün geldi! "Yükseliş kalıcı olmayacak"

Altın fiyatları için kritik gün geldi. Yatırımcılar ABD'den gelecek habere odaklandı. Piyasa uzmanı İslam Memiş, "Yükseliş kalıcı olmayacak" dedi. İşte çeyrek altın ve gram altın fiyatı...

EKONOMİ 14.09.2021, 11:50
12
Altın fiyatları için kritik gün geldi!
Altın fiyatları için yatırımcılar Fed'in varlık alımı azaltımıyla ilgili gidişatın nasıl olacağını anlamak için bugün ABD'de açıklanacak olan tüketici enflasyonu verisine odaklandı. Veri öncesi gram altın fiyatı 485 TL civarında bulunuyor.
ABD'deki tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bugün saat 15.30'da açıklanacak. Ekonomistlerin beklentisi TÜFE’nin ABD'de yıllık yüzde 5,3 aylık olarak ise yüzde 0,4 oranında artacağı yönünde. Beklentilerin üzerinde bir enflasyon artışı yaşanırsa Fed tarafından varlık alımının daha erken başlayacağına dair endişeleri artırabilir.
Altın yatırımcıları tüketici enflasyonu konusunda endişelendiren ise beklenenden yüksek gelen ABD üretici enflasyonu oldu. ÜFE Ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,7 oranında artarken yıllık bazda ise 8.3 artış ile son 11 yılın en büyük artışını kaydetti.
Öte yandan ABD'nin Philadelphia eyaletinin Fed Başkanı Patrick Harker, ekonomi ile ilgili talep eksikliğinin olmadığını, ancak arz yönlü sorunların bulunduğunu söyledi.
Enflasyonun çoğuna yol açan tedarik zinciri aksaklıklarının beklenenden daha uzun sürebileceğini belirten Harket, "Fed'in yeni politikası çerçevesinde, yüzde 2'nin üzerinde seyreden enflasyon iyi bir şey. Ancak enflasyonun bu seviyenin çok üstünde seyretme riskinin en aza indirilmesi gerek" dedi.
Ons altın fiyatı geçen hafta 50 günlük hareketli ortalamasının altına gerilerken dar bir fiyat aralığında sıkışıp işlem görüyordu. Ons altın geride kalan 1 aylık sürenin ardından ilk kez haftayı kayıpla kapatmıştı. Tüketici enflasyon verisi öncesi endişelerle yatay seyreden ons altın, haftanın ikinci gününe 1.792 dolar civarında başladı.
Gram altın fiyatı geride bıraktığımız hafta küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar kurunun TL karşısında yükselişi nedeniyle 490 TL seviyesine kadar tırmanmıştı. Ons altın fiyatının aksine gram altın haftayı kazançla tamamlamıştı. Gram altın fiyatı haftanın ikinci işlem gününde 485 TL seviyesinde işlem görüyor.
Altın fiyatları ile ilgili yaptığı yorumlarla dikkat çeken Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ABD enflasyon verisinin beklenenden düşük gelebileceğini belirtti. ABD'den gelecek enflasyonun dolar kurunu yukarıya taşıyıp değerli metalleri baskı altında bırakabileceği tahmininde bulundu.
Deneyimli analist, gram altın fiyatının 480 TL seviyelerinde hareket etmeye devam edeceğini düşündüğü söyledi ve şöyle devam etti;
"Gram altın şu an 487 TL seviyelerinde. Gram altın fiyatının gün içerisinde 482-490 TL aralığında işlem görmesini bekliyorum. Bugün gram altın fiyatındaki yükselişin kalıcı olacağını düşünmüyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı