Altın fiyatları için satış uyarısı! Gram altın fiyatında kritik seviye

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ABD'den gelen veriler sonrası yükseliş kaydetti. Gram altın fiyatı şuan piyasada 485 TL'den işlem görüyor. Teknik analist altın fiyatları için seviye vererek, uyardı.

EKONOMİ 14.09.2021, 15:20
31
Altın fiyatları için satış uyarısı! Gram altın fiyatında kritik seviye
Altın fiyatları geçen hafta açıklanan ABD üretici enflasyonu beklentileri aşınca hızlı artış göstererek değer kazanmıştı. Serbest piyasada işlem yapan altın yatırımcıları gram altın fiyatları için beklentisini sürdürüyor. Gram altın 485 TL seviyelerinden işlemler gerçekleştiriyor. Bugün ABD’de açıklanacak ağustos ayı enflasyon verisi de altın fiyatları için takip edilmesi gereken önemli bir veri olarak yatırımcısının önünde duruyor.

Oktay Teknik Analiz kanalında ONS altın fiyatı üzerinden değerlendirmeler yapıldı. Altın fiyatları için ‘hızlı satış’ uyarısı yapılan teknik analizde gram altın fiyatı için ise 480 TL seviyesinin kritik olduğu belirtildi. Altın fiyatları için direnç noktası verilen analizde, “480 bizim açımızdan oldukça kritik bir nokta olmaya başladı. Üstünde kalmamız altında yükseliş eğiliminin devam edeceği, satışların hızlı olabileceğini ifade ediyor.” denildi.
Gram altın fiyatı ve ONS altın değerlendirmesi şöyle:
“Dolar/TL tarafında özellikle yukarı yön hareketinin olmaması aşağıda 8,22’de tutunmuş olmamız gram altında yeni bir fırsat açılması yeni bir fırsat penceresi açılması önündeki engel olarak gözüküyor. Yani gram altında halen beklentimi aşağı yönlü koruyorum. Sabit kalmasının tabiki bize bir getirisi yok. Aşağıdan bir fırsat yakalamadığı müddetçe yukarı gitmediği müddetçe buradan alıp da yeni bir kazanç ihtimali görünmüyor. Yani bu durum bir süre daha karşımızda devam edecek.
FED'in aksiyon aldığı noktaya kadar ne olur? En azından bir ONS altında gevşeme olur. Dolar/TL’de çok sınırlı bir yükseliş olur. Burada karşımıza bir fırsat çıkabilme ihtimali artar ama bunun haricindeki gelişmelerde bizim iç siyasi gelişmeleri odaklanmamız lazım. Orada TL'ye değer kazandıracak 1 aksiyon alınır mı? O şu anda görüntü itibariyle yok ama burası Türkiye, her an her şey olabilir. O yüzden kenarda her zaman nakitle beklemekte fayda olduğunu düşünüyorum.
ONS tarafında şimdi bulunduğumuz noktada çok büyük hareketlerin olmadığını görüyoruz Aslına bakarsanız şu anda sanki bir formasyon oluşumu aşağı yönlü olarak gözüküyor. Buradaki 1777 doğru bir hamle gelecekmiş gibi görüntü var ama bu baktığımız noktadan kırılmaya biz dikkat edeceğiz. Burada tam orta noktada bulunuyoruz.
FED'in enflasyon anketine baktığımızdan yükseldiğini görüyoruz. Yani beklentiler yükseliyor. Bu da enflasyon oldukça altındaki düşüşlerin sınırlı kalacağını sonraki süreçte aksiyon aldıktan sonra FED'in de buna karşılık altında bir sert yukarı yönlü tepki oluşacağını bekliyorum ama bunun için önümüzde bir 11 aylık süre vardı. Onu da geçen anlattım. O sürenin de devamına kadar biz oyalanma daha dar alanda daha kısıtlı süreçlerde hareket edeceğiz.
Direnç noktamız burada 1820 olarak söyledim. Destek noktamızda 1770. Bu aralığın içerisinde 20 iş günü içerisinde kalmaya çalışacaktır diye öngörebiliriz.
Gram altın tarafında özellikle dikkat etmemiz gereken durum 480 ile 490 arasında 496 arasında hareket eder halde bulmamız lazımdı. Çünkü düşüş kanalının içerisinden dışarı çıktık ama buna rağmen yukarı yönlü hareketin gelmediğini görüyoruz. Bu tabii ki şaşırtıcı olan bir durum. Çünkü daha önce yaşanan grafiklerde genelde bu düşüşle sonuçlanmıştır. Peki bu nereye gidiyor? Yani bu iş nereye varacak? Mavi trend çizgisi bu 485’te olacağını gösteriyor. 16 iş günü daha yatay giderse bir düşüşle yada sert bir yükselişle cevap vermek zorunda ama genel durum sürekli tekrar eden kırılma yani kırılmada düşüşü ifade ediyor. Yani bu şekilde 16 iş günü daha oyalanma şansımız var. Ondan sonra oyalanma şansımız ortadan kalkıyor. Bir düşüşle kaybederiz.
Stop loss noktası 480,50 480 altına gelirse bir sert düşüşle karşı karşıya kalacağını ifade eden bir grafik. Bunun üstünde kaldığı müddetçe de yönün yukarı olduğunu ifade eden yani 480 bizim açımızdan oldukça kritik bir nokta olmaya başladı. Üstünde kalmamız altında yükseliş eğiliminin devam edeceği satışların hızlı olabileceğini ifade ediyor.”
Editörün Notu: Haberde yer alan ifadeler yorumcunun kendi görüşlerini yansıtır. Haber, yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi amacı taşımaz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı