Altın fiyatlarına Ukrayna dopingi: Çekiciliği arttı (Altın yorumu)

Altın fiyatlarına Ukrayna dopingi geldi. Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz sonrası altın yükselişe geçti. İşte güncel altın yorumu...

EKONOMİ 24.01.2022, 13:45
16
Altın fiyatlarına Ukrayna dopingi: Çekiciliği arttı (Altın yorumu)
Altın fiyatları bir yandan Rusya ve Ukrayna arasındaki jeopolitik krizden beslenirken bir yandan da kripto para piyasasındaki ve ABD borsalarındaki gerilemeden destek bularak yükselişe geçti.
Öte yandan dünyanın en büyük altın fonu olan ve altın fiyatları ile ilgili tahminlerde referans alınan SPDR Altın Fonu’na cuma günü rekor girişin gerçekleştiği görüldü.
Geçtiğimiz cuma günü 2004’ten bu yana dolar bazında en büyük net girişini kaydeden SPDER Altın Fonu, cuma günü toplamda 1,63 milyar dolar değerinde yatırım yapıldı.

Altın fonlarının 2022’ye canlı başlaması yatırımcıların gözünü bu alana çevirdi. Bloomberg’e konu ile ilgili bilgi veren SPDR Asya Pasifik altın stratejisti Robin Tsui, “Piyasa oynaklığındaki son artış, jeopolitik gerilimlerin yükselmesi ve kripto fiyatlarındaki düşüş, güvenli liman altının çekiciliğini artırdı" dedi.

Altın piyasası aynı zamanda 25-26 Ocak’ta gerçekleşecek olan Fed toplantısını yakından takip ediyor. Fed'in para politikasını sıkılaştırması ve faiz artıracak olması dolar endeksinin değerini artırırken bu durum altın fiyatlarının üzerinde de baskı yapmıştı.
Fed'in baskıladığı altın fiyatlarının imdadına Ukrayna dopingi yetişti. Rusya ve Ukrayna arasındaki jeopolitik krizden ve kripto para piyasasındaki ve ABD borsalarındaki gerilemeden destek bulan altın fiyatları yükselişe geçti.

Kapalıçarşı’da altın fiyatları güne yükselişle başlarken dolar/TL'deki sınırlı düşüşle 800 liranın altına geriledi.
Gram altın fiyatı 795.53 liradan işlem görürken Kapalıçarşı'da çeyrek altın 1287 TL alış ve 1304 TL satış fiyatıyla, Cumhuriyet altını ise 5 bin 250 TL alış ve 5 bin 300 TL satış fiyatıyla satılıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı