Altın fiyatlarının kafası karışık! Gram altında 'şahin' duraksama

Altın fiyatları piyasası Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen şahin yorumlarla durgunluk yaşıyor. Powell'ın mesajlarıyla ONS altın yükselmişti. Peki, AMD'nin mesajlarıyla gram altın fiyatı ne kadar oldu?

EKONOMİ 01.09.2021, 10:20
22
Altın fiyatlarının kafası karışık! Gram altında 'şahin' duraksama
Euro bölgesinde enflasyon 10 yılın zirvesine yükseldi. Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon yüzde 3 olarak 10 yılın zirvesine yükseldi. Altın fiyatları piyasası yeni şahin bir yorumla hafif şekilde geri çekildi. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz haftaki Jackson Hole sempozyumunda verdiği güvercin mesajlarla birlikte ONS altın fiyatı yeni haftaya 1.820 dolar seviyesiyle başladı. Peki, ONS altın tarafından durumlar ne? Gram altın fiyatı tarafında neler oluyor?

Altın fiyatları az da olsa Avrupa Merkez Bankası politika yapıcılarının varlık alım programının azaltılmasına dair yorumlarıyla bir miktar durgunluk yaşıyor.

Altın fiyatları şahin yorumlarla yoluna yatay bir seyirle devam ederken gram altın tarafında ise dolar kuru üzerinde yaşanan düşüşle hafif bir gerileme yaşadı.
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Klaas Knot “Euro Bölgesi'nde enflasyon görünümü AMB'nin teşvik politikasında ani bir yavaşlamayı ve Mart ayında pandemi acil durum tahvil programına son vermeyi haklı çıkarmaya yetecek kadar belirgin bir şekilde iyileşmiş olabilir” dedi.
Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, altın fiyatlarının, fiyat baskısının merkez bankalarını sıkı para politikasına yönlendirme ihtimaliyle birlikte altına olan talebin azaldığını belirtti.

FED Başkanı Powell’ın geçtiğimiz haftaki güvercin konuşması sonrasında altın fiyatları piyasalarında iyimser havayla beraber ONS altın fiyatı haftaya 1.820 dolarla başlamıştı. Hisse piyasaları rekor kırınca ONS altn fiyatı hafif bir düşüş yaşamıştı.  Avrupa Merkez Bankası (AMP) varlık alımı mesajlarının ardından yatayda seyit izleyen ONS altın bugün 1.814 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasalar açısından kritik bir haftayı geride bıraktık. Jackson Hole sempozyumu öncesinde dolar kuru ve küresel altın fiyatları gerileme yaşayarak, gram altın fiyatı 480 TL seviyesine kadar inmişti. Toplantıda verilen mesajlarla dolar kuru zayıfladı ama altın fiyatları küresel bazda yükseldi. Pazartesi günüyle beraber altın fiyatları yatay bir seyir izledi. Gram altın fiyatı ise dolar kurundaki düşüşün sürmesiyle beraber bugün 485 TL’ye kadar geriledi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı