Amacımız peygamberimizin (s.a.v.) hayatını gençlere öğretmek

Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışması, dün Türkiye genelinden binlerce ortaokul öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

EĞİTİM 07.05.2023, 04:35
3
Amacımız peygamberimizin (s.a.v.) hayatını gençlere öğretmek
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Millî Gençlik Vakfı tarafından yaklaşık 10 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Siyer-i Nebi sınavı, bu yıl “Kaybedeni olmayan yarışma” sloganıyla 6 Mayıs tarihinde Türkiye genelinde ortaokul öğrencilerinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 
Sınav esnasında okul ziyareti yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, çalışmalarının yoğunlaşarak devam edeceğini söyledi.
AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan İnönü Ortaokulu’nda yarışma sürecini yakından takip etti. Okul çıkışında ise yaptığı açıklamada, yarışmayı düzenlemedeki amaçlarının 1’inci, 2’nci ya da 3’üncü belirlemek olmadığını, Hz. Peygamber’in (S.A.V.) hayatını gençlere öğretmek olduğunu söyledi.
Turhan, Siyer-i Nebi yarışmasında 11’inci yıla girdiklerini ve bu 11 yıllık süre içerisinde ise yüz binlerce gencin yarışmaya katılım gösterdiğini söyleyerek, “Siyer-i Nebi yarışmasını iki kategoride gerçekleştiriyoruz. Birincisini, birinci dönem lise düzeyindeki gençlerimiz için yapıyoruz. Bu yaptığımız yarışmanın toplam ortalama 3 aylık bir süreci var. Başlangıç süreci, kayıt süreci sonrasında ise kitapların değerlendirilmesi ve sınav süreci var. Bu süreçler, sınavdan sonra gençlerimize belli irtibatların kurulması ile devam ediyor. Lise düzeyindeki yaptığımız yarışmada binlerce, yüz binlerce gencimiz yarışmaya başvuru yaptı. Bu başvuru neticesinde gençlerimizle Efendimizin (S.A.S) arasındaki irtibatı artırmak ve bizim için ne mana ifade ettiğini, ortaya koyduğu hakikatleri, belirli alanlarda değil hayatın bütün alanlarını kuşatan bir dinin tarifini Efendimizin (S.A.V.) hayatında öğrenmiş oldu gençlerimiz” ifadelerini kullandı.
Turhan, yaptığı açıklamada, farklı çalışmalarla gençlerin karşısında olacaklarını belirterek, “Ortaokul düzeyinde bugün itibarıyla Türkiye’deki bütün illerde, yüzlerce ilçede, yüz binlerce gencimizin yarışmaya dâhil olması ile birlikte Allah Resulü (S.A.V.) ile irtibatı ortaokul düzeyine indirmek gibi bir gayretimiz var. Bu konuda yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Ortaokul teşkilatımız bütün okullarda kitapların ve afişlerin dağıtımını gerçekleştirmiş oldular. İnşallah yarışmadan sonra gençlerle irtibatımızı daha da çok artıracağımız bir sürece gireceğiz. Bu yarışma için izni veren Millî Eğitim Bakanlığımıza yarışma vesilesiyle teşekkür ediyorum. İl ve içlerde okulları açan, fedakârlık gösteren okul müdürlerimize, öğretmen arkadaşlarımıza ve bütün teşkilatımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu yarışma ile birlikte gençlerimizin gönülleri ve kalpleri Peygamber Efendimizin (S.A.V.) sevgisiyle, muhabbetiyle dolar ve inşallah hayatlarını bundan sonra böyle devam ettirirler. İnşallah bundan sonra da farklı çalışmalarla çocuklarımızın, gençlerimizin karışışına çıkmış olacağız” dedi.
Her yıl ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirilen yarışmanın bu yıl ortaokul düzeyinde verilecek ödülleri de belli oldu. AGD tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde il düzeyinde 1’inci olan öğrenciye 8 bin Türk Lirası, 2’nci olan öğrenciye 7 bin Türk Lirası, 3’üncü olan öğrenciye 6 bin Türk Lirası, 4’üncü olan öğrenciye 5 bin Türk Lirası, 5’inci olan öğrenciye ise 4 bin Türk Lirası para ödülü verileceği açıklandı.
AGD tarafından yapılan açıklamada, yarışmaya katılan öğrencilerin yarışmanın sonuçlarının 27 Mayıs 2023 tarihinde efendimizinizinde.com internet sitesinden açıklanacağı duyuruldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı